İntihar ettiği iddia edilen Bugrur için İHD’ye başvuru

Bazîd’de gözaltına alındıktan sonra intihar ettiği iddia edilen Ahmet Bugrur’un ailesi, İHD’ye başvuruda bulundu

Agirî’nin (Ağrı)  Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde, dün sabah saatlerinde gözaltına alınan ve sonrasında intihar ettiği iddia edilen 37 yaşındaki Ahmet Bugrur’un ailesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Agirî Şubesi’ne başvuruda bulundu.

İHD’ye başvuru

Bugrur’un Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edilmişti. Bugrur’un kardeş Resul Bugrur tarafından yapılan başvuruda, “Kardeşim Ahmet Bugrur’un şüpheli ölümü üzerine durumun araştırılıp, mağduriyetin giderilmesi, toplumsal sorunun ortaya çıkması için gereğinin yapılmasını rica ediyorum” denildi.

Ne olmuştu?

Agirî’nin  Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde, 24 Şubat’ta, 3 çocuk babası Ahmet Bugrur (37), Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre, dün sabah ilçe merkezinde bulunan bir caminin önünde Bugrur, bir imamla tartıştı. Tartışma sonucu, Bugrur ve ismi öğrenilemeyen imam polislerce, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette çıkan tartışmada Bugrur’un imama tokat attığı ve bu nedenle nezarete atıldığı iddia edildi.

AGIRÎ

#İntihar #ettiği #iddia #edilen #Bugrur #için #İHDye #başvuru

EN SON EKLENENLER