Özerk Yönetim’den çalıştay: Sorunların çözümü Demokratik Ulus’ta

Şengal Özerk Yönetimi tarafından ‘Irak’taki sorunların çözümü Demokratik Ulus’tur’ adıyla çalıştay gerçekleştirildi

Şengal Özerk Yönetimi tarafından “Dem dema azadiyê ye” hamlesi ve İmralı Cezaevi’nden ağır tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan için geliştirilen eylemler çerçevesinde “Irak’taki sorunların çözümü Demokratik Ulus’tur’  adıyla çalıştay yapıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Şengal Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Xezal Reşo, yaşanan sorunların çözümünün Demokratik Ulus perspektifiyle tartışılması fırsatının doğduğunu belirtti.

Haklarımız için hep direndik

Irak güçlerince çalıştaya katılmaları engellenmek istenen Bağdat heyetinde yer alan Bulbul Cerah de,  “Bizler bu topraklarda çok katliam, acı yaşadık. Bu topraklarda yaşayan halklar çok büyük acılarla karşılaştı, bu acılar derin yaralar açtı. Anneler, bu acılar dilden dile günümüze dek taşımışlardır” diye konuştu.

PADÊ adına konuşan Şêx Azad da, “Halk olarak haklarımız için her zaman direndik. Artık kendi birlik ve beraberliğimizi inşa etmenin zamanı geldi. Bizler, tüm halklar için eşitlik istiyoruz” dedi.

Bölgeyi sürekli saldırı altında bıraktılar

Arap aşiretleri adına konuşan Ebu Sedir ise, Demokratik Ulus’u desteklediklerini ifade ederek şu belirlemelerde bulundu: “Hegemonik güçler, bölgeyi sürekli saldırı altında bırakmıştır. Halkın kendi kendisini yönetmemeleri için özel bir siyaset yürütüldü. Bu nedenle Kürtler, Araplar, Êzidiler için kendi kendini yönetmek, demokratik ulus ve kendini savunabilmek oldukça önemli bir hale geldi.”

HABER MERKEZİ

#Özerk #Yönetimden #çalıştay #Sorunların #çözümü #Demokratik #Ulusta

EN SON EKLENENLER