İran’da zehirlenen kız öğrenci sayısı artıyor: Jin jiyan azadî ayaklanması bastırılmaya çalışılıyor

İran’da kız öğrencilere yönelik zehirli saldırılar devam ediyor. 26 okulda zehirlene kız öğrenci sayısı 900’e yükseldi

Ülke genelinde 26 okuldan onlarca kız öğrenci, zehirli gazla düzenlendiği düşünülen saldırıların ardından hastanelere kaldırıldı. Kasım ayından bu yana zehirlenen öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor.

900 öğrenci zehirlendi

İran hükümeti ve polisi, öğrenci sayısının ayrıntılarını yayınlamazken, İslam Konseyi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Shahriar Heidari, “Şimdiye kadar farklı illerden yaklaşık 900 öğrenci zehirlendi. Bu istatistik güvenilir bir kaynaktan bugün alındı” dedi. Basında yer alan haberlere göre dün Tahran, Erdebil, Şahinşehr ve Kirmanşah şehirlerinde en az 26 okula kimyasal gaz saldırısı düzenlendi.

Kazanımlara dönük bir saldırı

Farhangiyan Birliği bu konuda yaptığı açıklamada, “Kızlar ve aileleri arasında toplumsal korku yaratarak ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ayaklanmasının kazanımlarını geri almaya çalıştığı yönünde güçlü bir kanı var. Bu saldırıların güçlü bir şekilde kınanması ve sorumlu kurumların kız okullarına yönelik bu terör saldırılarının kasıtlı ve organize niteliğini kabul edip ilan ettikten sonra, bu konunun takip edilerek açıklığa kavuşturulması gerekir” dedi.

Failler tespit edilmedi

Cumhurbaşkanlığı tarafından zehirlenme vakalarının arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, çarşamba günü yaptığı açıklamada Fars haber ajansının, saldırıların arkasındaki üç kişinin tutuklandığı yönündeki haberini yalanlayarak faillerin tespit edilmediğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

 

#İranda #zehirlenen #kız #öğrenci #sayısı #artıyor #Jin #jiyan #azadî #ayaklanması #bastırılmaya #çalışılıyor

EN SON EKLENENLER