İran’da kadın öğrencilerin zehirlenmesine karşın genel grev çağrısı

Tahran Devrimci Öğrenciler Örgütü, son süreçte protestolara öncülük eden kadın öğrencilerin peş peşe zehirlenmelerine karşı genel grev çağrısı yaparak, öncülük yapan öğrencilerden intikam alındığı belirtildi

İran ve Rojhilat’ta devam eden halk ayaklanmasında rejimin hedefinde olan kadın öğrenciler için genel grev çağrısı yapıldı. Kadın öğrenciler birçok protesto gösterisinde öncülük rolünü üstlenirken, son 3 aydır öğrencilerin okuduğu okullarda zehirlenme vakaları yaşanıyor.

Buna karşı açıklama yapan Tahran Devrimci Öğrenciler Örgütü, kadın öğrencilerin zehirlenmesine karşı okulları boykot edeceklerini ve İran genelinde genel grev ilan edeceklerini duyurdu. Devrimci Öğrenciler Örgütü, öğretmenlere de genel greve katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

İntikam alınıyor

Açıklamada, “Tahran, Kum ve birkaç kentin okul ve üniversitelerinde zehirlenme vakaları yaşanmıştır. Bununla intikam almak istiyorlar. Kadınlar öncülüğünde kız öğrencilerinin mücadelesine son verilmek isteniyor. Bu kimyasal saldırılar, son devrimde devrimci öğrencilerden ve öğrenci hareketinden intikam almak anlamına geliyor” denildi.

Öğrenciler sağlığına kavuşuncaya dek

Açıklamada bu saldırının planlı olduğunu ve bu saldırılara derhal son verilmesi ile bu saldırılarda yer alanların cezalandırılması ve kamuoyuna açıklanması gerektiği ifade edildi. Öğrenciler açıklamalarının devamında ise şu çağrıda bulundu: “Öğrencilerin durumu sağlıklı bir sürece kavuşuncaya dek biz öğrenciler olarak okulları boykot edeceğiz ve ailelerimizle tepkilerimizi ortaya koyacağız. Öğretmenlere de bizlere destek vermesini ve genel grevlere katılması çağrısında bulunuyoruz. Bütün öğrencilere ise kimyasal saldırılara karşı tepkilerini dile getirmeye ve genel greve katılmaya çağırıyoruz.”

HABER MERKEZİ

#İranda #kadın #öğrencilerin #zehirlenmesine #karşın #genel #grev #çağrısı

EN SON EKLENENLER