Hataylı kadınlar: Hatay’ı terk etmeyeceğiz

Çadır, hijyen ve su ihtiyacının önemli bir sorun olduğu Hatay’da depremzedeler, yaşanan her zorluğa rağmen Hatay’ı terk etmeyeceklerini söyledi

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Toygarlı ve Maşukiye mahallerinde yaşayan kadınlar, evleri hasarlı olduğu için çadırlarda yaşam mücadelesi verirken bir yandan da açlığa rağmen Hatay’ı terk etmeyeceklerini söylüyorlar. Çadırlarda 10 kişiden fazla insan barınırken kadınların en büyük ihtiyacı ise hijyen kitleri ve su olarak görülüyor.

Hiçbir yere gitmeyeceğim

Maşukiye Mahallesi’nde yaşayan Cida Taktuk, deprem nedeniyle hayatlarının değiştiğini ve artık çadırlarda yaşadıklarını, bebek, hasta sayısının fazla olduğunu belirtti. 7 kişi aynı çadırda kaldığını söyleyen Taktuk, yaşam koşulları gittikçe ağırlaşsa da burada kalacağını belirterek; “Burada kalacağım, burada öleceğim, hiçbir yere gitmeyeceğim. Devlet ister baksın, ister bakmasın. Gerekirse ot yiyeceğim, burada öleceğim” dedi.

En büyük ihtiyaç hijyen ve su

Toygarlı Mahallesi’nde yaşayan Nursel Sümer de, bir çadırda 12 kişi ile kalıyor. Çadırların gönüllüler tarafından verildiğini söyleyen Sümer, çadır sayısı az olduğu için 12 kişinin aynı çadırda kaldığını, su olmadığı için depremden bu yana sadece iki defa banyo yapabildiklerini söyledi. Sümer, en büyük ihtiyaçlarının hijyen ve su olduğunu, çünkü havaların ısınması ile haşerelerin ortaya çıktığını belirtti.

Burayı terk etmek istemiyoruz

Kızının üniversite hazırlık sürecinde olduğunu belirten Sümer, “Kızım üniversiteye hazırlanacak. Çocuklarımın eğitim görmesini istiyorum. Ama imkanımız yok dışarı çıkmaya ve burayı da terk etmek istemiyoruz. Evimiz her şeyimiz burada. Burayı bırakmak gerçekten çok zor” diye konuştu.

Haber: MA / Eylem Akdağ

 

#Hataylı #kadınlar #Hatayı #terk #etmeyeceğiz

EN SON EKLENENLER