Almanya Dışişleri Bakanı Şengal’de

Irak’ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bugün Şengal’e giderek Sinûnê nahiyesindeki Birlikte Yaşam Evi’ni ziyaret etti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Irak ziyareti kapsamında bugün Şengal Özerk Yönetim’e bağlı Sinûnê nahiyesini ziyaret etti.

Sinûnê nahiyesindeki Mala Pêkvejiyanê’yi (Birlikte Yaşam Evi) ziyaret eden Annalena Baerbock burada bir grup Êzidî ile görüştü.

RojNews’te yer alan habere göre, görüşmede Êzidî göçmenlerin dönüşleri ile Şengal’in yeniden inşası konuları ele alındı.

Annalena Baerbock, Êzidî Evi Sorumlusu Dr. Mirza Dinayi tarafından karşılandı. Dinayi daha sonra ziyaretin amacı ile görüşmede ele alınan konular hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Dr. Mirza Dinayi, yapılan görüşmede Şengal’in durumu hakkında kendisine bilgi verildiği ve halkın taleplerinin aktarıldığını bildirdi.

Mirza Dinayi, Almanya’nın Êzidî soykırımını tanıdığı için Dışişleri Bakanı’nın Şengal’deki durumu yakından takip etmek istediğini söyledi.

Dinayi, ayrıca Bakanın Şengal’deki birkaç yeri ve Koço köyünü ziyaret edeceğini bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 7 Mart’ta Bağdat’a giderek Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü. Irak’taki bir dizi görüşmeden sonra Hewlêr’e giden Baerbock, Kürdistan Bölgesi Hükümet Başkanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Mesrur Barzani ile Fuad Hüseyin ile görüştükten sonra Şengal’e giden Annalena Baerbock, Şengal Özerk Yönetim temsilcileriyle görüşmedi. KDP’li yetkililer Êzidîlerin büyük çoğunluğunun karşı olduğu 9 Ekim anlaşmasının uygulanmasını talep ediyor.

Bu arada Baerbock’ın Şengal’de bulunduğu sıralarda Şengal semalarında Türkiye’ye ait SİHA’ların uçuşu dikkat çekti.

DIŞ HABERLER

#Almanya #Dışişleri #Bakanı #Şengalde

EN SON EKLENENLER