Önce sürgün sonra çıplak arama saldırısı

Erzincan T Tipi Cezaevi’nde bulunan Mehmet Şirin Acar, cezaevi yönetiminin talimatıyla gardiyanların saldırısına uğradıklarını ve çıplak aramaya maruz kaldıklarını belirtti

Tecrit, işkence ve sürgün haberlerinin eksik olmadığı cezaevlerinde tutuklulara yönelik saldırılar da devam ediyor. Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mehmet Şirin Acar aile görüşünde saldırıya uğradıkları ve cezaevi yönetiminin talimatıyla zorla çırılçıplak soyulduklarını aktardı. Yeğeni Müslüm Acar ile yaptığı açık görüşmede yaşadıklarını aktaran Acar, karşı çıkmaları üzerine gardiyanların saldırısına uğradıklarını söyledi.

Gardiyanlar saldırdı

Amcasının Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden 2 ay önce Erzincan Cezaevine sürgün edildiğini belirten Acar, amcasının verdiği bilgiyi aktararak, cezaevi girişinde çıplak arama dayatması yapıldığını, çırılçıplak zorla soyuldukları bilgisini verdi. Bu talimatın cezaevi yönetimi tarafından verildiğini belirten Acar, çıplak aramaya karşı çıkan amcası ve arkadaşlarının gardiyanlar tarafından saldırıya uğrayarak insan onurunu kıracak şekilde arama yapıldığını belirtti.

Keyfi cezalar veriliyor

Tutukluların hastaneye ve telefona götürüldüklerinde aynı muameleye maruz kaldıklarını belirten Acar, sürekli saldırgan dil kullandıklarını havalandırmada veya herhangi bir etkinlik yaptıklarında haklarında soruşturma açtıklarını, iletişim cezaları verdiklerini ifade etti. Cezaevi yönetiminin tutuklulara “Bağımsız” koğuşlara geçmeleri için dayatmalarda bulunduklarını dile getiren Acar, yapılanlar karşısında duyarlılık çağrısı yaptı.

Kaynak : MA

#Önce #sürgün #sonra #çıplak #arama #saldırısı

EN SON EKLENENLER