AKP ve Yeniden Refah Partisi’nin seçim pazarlığı kadın hakları!

Cumhur İttifakı’na davet edilen Yeniden Refah Partisi, kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun olan 6284 sayılı yasanın kaldırılması şartına AKP’nin olumlu baktığını söyledi

Seçimler öncesi 90’lı yıllarda ve Kobanê direnişi sırasında yüzlerce insanın öldürülmesinden sorumlu Hizbullah tarafından kurulan HÜDA-PAR’ın desteğini alan AKP siyasal İslamcı Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) de saflarına katma gayretinde.

Geçtiğimiz günlerde Binali Yıldırım ile buluşan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan taleplerini ilettiklerini ifade etmişti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, bir televizyon programına konuk olarak, Cumhur İttifakı ile seçime ilişkin yaptıkları görüşmenin başlıklarına dikkat çekti. İttifaka katılım için 30 madde ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulunan Aydal, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AKP’ye ilettiklerini ve kendilerine “Hiçbir problem yok” yanıtının verildiğini söyledi.

Aydal, “Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi, bu iletilme esnasında da bütün bu maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan ‘hiçbir problem yok’ dendi” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP’ye ilettiği şartlar arasında yer alan maddelerden birkaçı şu şekilde:

“Kendi logomuzla seçimlere girilmesi,

*LGBT derneklerinin kapatılması,

*6284 kalkması (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun),

*Süresiz nafakanın kalkması,

*Ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi.”

HABER MERKEZİ

#AKP #Yeniden #Refah #Partisinin #seçim #pazarlığı #kadın #hakları

EN SON EKLENENLER