Avukatlardan Pirsûs’taki işkence için rapor

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 2 Mart’ta işkence ile gözaltına alınan yurttaşlar için hazırladıkları raporu açıklayan Riha Barosu ve ÖHD adına konuşan Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, ‘Tüm bu işkence kötü muamele ile ilgili başvurular; cezasızlık politikası ile sonuçsuz bırakılmakta’ dedi

Riha’da (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 2 Mart’ta işkenceyle gözaltına alınan 7 yurttaş için Riha Barosu İnsan Hakları Merkezi (İHM) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şubesi tarafından rapor hazırlandı.

İşkence yapıldı

Riha Barosu’nda yapılan açıklamada konuşan Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, 24 Şubat’ta Pirsûs ilçesinde yaşanan çatışmanın ardından 7 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltındaki 3 kişiye işkence ve kötü muamele yapıldığını belirterek, “Urfa TEM Şube Müdürlüğü’nde 60 yaşlarını geçmiş bir çifte gözaltı sırasında kaba dayak, darp, kötü muamele, bir çukura atılıp kafaya silah dayama, falaka ve boğma şeklinde işkenceye maruz kalmışlardır. Ayrıca yine 50 yaşlarında gözaltına alınan yurttaş hem köyde hem de tem şube müdürlüğünde, kaba dayak, darp, gibi muameleler maruz kalmıştır” dedi.

Cezası bırakılmamalı

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa’da işkencenin suç sayıldığının altını çizen Öncel, “Tüm bu işkence kötü muamele ile ilgili başvurular; cezasızlık politikası ile sonuçsuz bırakılmakta ve etkin bir soruşturma yürütülmemekte, sorumlular cezalandırılmamaktadır. Kamu Kurumları işkencede sıfır tolerans için adım atmalıdır. Gerçekleşen tüm işkencelerden kamu kurumları sorumludur” diyerek tüm kurumlar işkenceyi önlemek için göreve davet edildi.

RİHA

#Avukatlardan #Pirsûstaki #işkence #için #rapor

EN SON EKLENENLER