Gündoğdu Meydanı’na çağrı: Hesap sormak için Newroz’a

Depremde hayatını kaybedenlere adanan ve İzmir’de 19 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak Newroz için çağrı yapan siyasetçiler, halkı ölüme, yoksulluğa terk eden düzenden hesap sormak için alanda olacaklarını ifade etti

2023 yılı Newroz’u için hazırlıklar devam ediyor. 15 Mart’ta direniş kentlerinden olan Colemêrg’in (Hakkari) Şemzinan ilçesinde verilen Newroz İzmir’de de Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri öncülüğünde 19 Mart’ta saat 13:00’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

JINNEWS’ten Melike Aydın‘a konuşan Emek Partisi’nden Emine Uyar, Demirci Kawa efsanesinde olduğu gibi Newroz’un doğanın ve halkların uyanışını karşıladığı bir bayram olduğunu dile getirerek, tüm yok sayma ve baskı politikalarına karşı halkların alanlarda taleplerini dile getireceğini belirtti.

Öfkemizi yansıtacağız

Yaşanan depremin felakete dönüştüğünü ve pek çok yurttaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Uyar, “Newroz’u buruk karşılıyoruz ama alana alınmayan önlemler, zamanında ulaşmayan arama kurtarma çalışmaları, karşılanmayan ihtiyaçlar nedeniyle öfkemizi de yansıtacağımız Newroz olacak. Bugüne kadar halkın ördüğü dayanışma ağlarının daha güçlenmesine vesile olacak Newroz” şeklinde ifade etti.

Sloganlarımızla orda olacağız

Yaklaşan seçimler nedeniyle Newroz’u bu yıl daha coşkulu şekilde kutlamayı planlarken depremin yaşandığını ve hala yıkımın devam ettiğini ifade eden Emekçi Hareket Partisi İzmir İl yönetiminden Mizgin Sümbül de, “Halkların eşitliği ve kardeşliği için her yıl olduğu gibi herkesin eşit kardeşçe yaşayabileceği bir dünyayı var edebileceğimizi düşünüyoruz. Tek adam iktidarını göndermek üzere sloganlarımızla meydanlarda olacağız” dedi.

AKP-MHP’yi alanlarda teşhir edeceğiz

“Her der Newroz her dem azadi” şiarıyla alanlara ineceklerini ifade eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl yönetiminden Neriman Birlikler ise, alana kadınların öfkeleri ve 8 Mart coşkusunu taşıyacaklarını dile getirdi. Birlikler, “AKP-MHP bloğunun halkımıza dayattığı bu yoksulluğu sahiplenmeyişini alanlarda teşhir edeceğiz” diyerek katılım çağrısı yaptı.

Kadınlar 8 Mart’ı Newroz’a taşıyacak

Yeni Demokrat Kadından Zilan Tayboğa da, kadınların mücadelesini ve 8 Mart’taki isyanını alanlara taşıyacaklarını belirterek “Çürük yapılar üzerine inşa edilmiş bu düzenden hesap sormak için Gündoğdu Meydanı’nda olacağız. Yeni dünyayı biz kadınlar inşa edeceğiz” dedi.

İZMİR

#Gündoğdu #Meydanına #çağrı #Hesap #sormak #için #Newroza

EN SON EKLENENLER