İstanbul’da Newroz hazırlıkları tamamlandı: Dehaklara yolun sonu

İstanbul’da Newroz hazırlıkları tamamlandı. Siyasi partiler İstanbullulara çağrıda bulundu; Tüm Dehaklara yolun sonunun geldiğini haykıralım

Her yıl yüzbinlere ev sahipliği yapan İstanbul Newrozu’nun gerçekleştirileceği Yenikapı Meydanı halkları ağırlamaya hazır. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encu, yurttaşları Newroz ateşini yakmaya çağırdı.

Kürt halkı için önemi

Newroz’un Kürt halkı için “İsyan, diriliş ve direniş bayramı” olduğunu belirten İl Eşbaşkanı İlknur Birol, deprem ve seçim atmosferinde Newroz ateşini yaktıklarını belirterek, “Bu yıl ki Newroz aynı zamanda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için de önemli bir gün. Biriken umudu hayata geçirme, seçim yoluyla iktidarı değiştirme ve yeni bir hayata başlamanın gücünün açığa çıkacağı bir gün olacak” dedi.

‘Kürtler Aleviler evinde oturmaması gerekiyor’

Bu Newroz’un tecride de bir cevap olacağını belirten Birol, “Hiçbir Kürt, Alevi, kadın ve gencin evinde oturmaması gerekiyor. 21’inci yüzyılın Kawası olmanın anlamı bugün AKP-MHP iktidarının temsil ettiği bütün zihniyetleri ortadan kaldıracak bir mücadelenin parçası olmaktan geçiyor. Bütün Dehak’lara yolun sonunun geldiğinin haykırılacağı Newroz’da buluşalım” çağrısı yaptı.

Yeşil Sol Parti: Direniş ruhuyla

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul İl Eşsözcüsü Beser Çelik, “Tek adam rejimine karşı 8 Mart’ta damgasını vuran, değişimi simgeleyen, kadın gücünü aynı şekilde ve aynı güçle Newroz alanlarına oradan da seçime taşıyacağız. Tüm halkımızı direniş ruhuyla Newroz alanlarına çağırıyoruz” dedi.

TÖP: Çok önemli bir aşama

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü Nilay Kuş, 2023 Newroz ateşinin emeğin ve özgürlüğün ülkesini kurma şiarıyla yakılacağını dile getirerek, “Türkiye’deki bütün halkları alanları doldurmaya davet ediyoruz. Seçim sürecine girdiğimiz bu süreç, aynı zamanda halkların geleceğini belirleyen çok önemli bir aşama olacak” diye belirtti.

Devrimci Parti: Newroz’dan 1 Mayıs’a giderken verilecek mesajlar

Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk ise, başta kadınlar ve gençler olmak üzere halklara çağrı yaparak, şöyle konuştu: “Newroz’lar, Türkiye ve Kurdistan’da her zaman mücadeleyle geçiyor. Bu Newroz, ölüler üzerinden rant siyasetinin yapılmasına karşı isyanımızı haykıracağız. Hem Kürt halkının özgürlüğü, hem de kadınların ve işçi sınıflarının kurtuluş mücadelesinin daha çok pekiştiği bir yıl olacak. Newroz’dan 1 Mayıs’a giderken, bize ‘ya seçim ya sıtma’ diyenlere üçüncü bir mücadele şıkkının olduğunu söyleyeceğimiz bir Newroz olacak. Newroz’un bu yılki en önemli özelliği ‘bize dayattığınız seçeneklere değil, kendi kuracağımız yaşama inanıyoruz’ mesajları olacak.”

İSTANBUL

 

#İstanbulda #Newroz #hazırlıkları #tamamlandı #Dehaklara #yolun #sonu

EN SON EKLENENLER