Mersin 2023 Newrozu’na hazır: Gelin öfkemizi haykıralım

‘Her der Newroz, Her Dem Azadî’ şiarıyla  by yıl yakılan Newroz ateşleri için hazırlıklar sürüyor. Mersin Newrozu’na çağrı yapan tertip komitesi, ‘Gelin bu Newroz’da isyanımızı, öfkemizi hep birlikte haykıralım’ çağrısında bulundu

Çukurova Bölgesi’ndeki halkların buluşacağı Mersin Newrozu için hazırlıklar tamamlandı. “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla yarın Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Miting Alanı’nda gerçekleştirilecek Newroz’a, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Kürt siyasetçi Sırrı Sakık, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Juliana Gözen katılacak.

Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, hazırlıklara dair,  “Her ne kadar bizim için bayram olsa da bu sene depremde yaşamını yitirenlere adanmış bir Newroz olacak. Sokak sokak esnaf gezileri, halk ziyaretleri, araçlardan anonslar yapılıyor. Gelinen aşamada Mersin Newroz’a hazı” dedi.

‘Dehaklara karşı direniş’

Valilikten izin çıktığını belirten İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, “21 yıllık faşizme son vermek için günümüzün Dehak’larına karşı direnişi örgütleyecek Kawaları Tırmıl Miting alanına bekliyoruz. Gelin, hep birlikte günümüzün Dehak’larına, zulme karşı direnişi örgütleyelim ve haklı taleplerimizi hep bir ağızdan dile getirelim. Newroz Piroz be” ifadelerini kullandı.

Katılım çağrısı

İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş da, tüm Mersin halkını Newroz’a davet ederek, “Gelin bu Newroz’da isyanımızı, öfkemizi hep birlikte haykıralım. Biz hazırız, değerli Mersin halkını ortak taleplerimizi haykırmak için Tırmıl Miting Alanı’na bekliyoruz” dedi.

Kaynak : MA

#Mersin #Newrozuna #hazır #Gelin #öfkemizi #haykıralım

EN SON EKLENENLER