TEV-DEM’den 4 Nisan açıklaması: Ortadoğu halklarının aydınlık günüdür

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan için yazılı bir açıklama yapan TEV-DEM, ‘Modern yüzyılda 4 Nisan Ortadoğu halkı için yeni bir milat ve aydınlık bir gündür. Aynı zamanda toplumun binlerce yıllık erkek egemen ataerkil zihniyetin kalıntılarından özgürleştirilmesinin miladıdır’ dedi

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan için yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), açıklamasında 4 Nisan’ın özgür insan, ahlaki ve politik toplumun yaratılması felsefesinin başlangıcı ve Ortadoğu halklarının aydınlık günü olduğunu belirtti.

Büyük değişimler sağladı

“74’üncü yılında Önder Öcalan’la gerçek yurtseverlik değerleri, adalet ve eşitlik dolu devrimci mirasla yaşam sürdürüyoruz. 25 yıldır toplumsal iradenin tutsağı olan Önder Öcalan, İmralı Adası zindanında zorlu koşullar altında” denilen açıklamada, “Fakat Önder Öcalan, özgür yaşam felsefesiyle İmralı Adası’nı modernite, direniş, mücadele ve yaratma kültürü kaynağına dönüştürdü. Demokratik ulus projesiyle bölge halklarının sorunlarına, çatışmaların ve krizlerine büyük ve etkili değişimler sağladı.

4 Nisan aydınlık bir gündür

Modern yüzyılda 4 Nisan Ortadoğu halkı için yeni bir milat ve aydınlık bir gündür. Aynı zamanda toplumun binlerce yıllık erkek egemen ataerkil zihniyetin kalıntılarından özgürleştirilmesinin miladıdır. Bu zihniyet şimdi Kuzey ve Doğu Suriye’deki halk devriminin iradesiyle, kadınların ve gençlerin öncülüğüyle yıkılıyor” denildi.

PKK Lideri’nden iki yıldır haber alınamadığı vurgulanan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin süreceği vurgulandı.

HABER MERKEZİ

#TEVDEMden #Nisan #açıklaması #Ortadoğu #halklarının #aydınlık #günüdür

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER