Irak Petrol Pazarlama Şirketi: Petrol için bazı konularda anlaşma sağlandı

Irak Petrol Pazarlama Şirketi, Bağdat ile Hewlêr arasında Federe Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracına yönelik görüşmelerin sürdüğü ve tarafların bazı konularda anlaşmaya vardığını bildirdi

Paris Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin 25 Mart’ta Federe Kürdistan Böglesi’nin Irak’ın izni olmadan Türkiye’ye petrol satamayacağına ilişki kararının ardından petrol ihracatı durdurulmuştu. Bu karardan sonra Norveç petrol şirketi DNO da üretimden çekildiğini duyurmuştu

Yaşanan krizin ardından Bağdat ve Hewlêr arasında başlayan görüşmelere dair Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak, Bağdat ile Hewlêr arasında Federe Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracına yönelik görüşmelerin sürdüğü ve tarafların bazı konularda anlaşmaya vardığını bildirdi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Bağdat ve Hewlêr arasında Kürdistan Bölgesi petrolüne ilişkin anlaşma kısa bir süre içerisinde duyurulacak. SOMO’nun gözetimi altında ve ölçütleri doğrultusunda Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracına tekrar başlanacak.”

SOMO, uzlaşılan noktalara ilişkin detay vermezken yalnızca ihracatın şirketin ölçütleri doğrultusunda başlayacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

#Irak #Petrol #Pazarlama #Şirketi #Petrol #için #bazı #konularda #anlaşma #sağlandı

EN SON EKLENENLER