Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Çıkar ağzındaki baklayı ‘affedersiniz’ diyerek söyle

Seccade tartışmalarında Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğine dair imalarda bulunmaya başlayınca Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a şöyle seslendi; Çıkar ağzındaki baklayı, ‘affedersiniz’ diyerek söyle

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seccade tartışmalarına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasını ima edecek açıklamalarına cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan çıkar ağzındaki baklayı, “affedersiniz” diyerek söyle” ifadelerini kullandı.

“Seccade” tartışmalarında söylenecek her şeyi söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir. Derdi başka. Bu onun imâlarından” dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Seccade konusunda söylenecek her şeyi söyledik. Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir. Derdi başka. Bu onun imâlarından. Bu zehirli dili tanıyoruz. @RTErdogan çıkar ağzındaki baklayı, “affedersiniz” diyerek söyle. Söyle de rahatla” notunu kullandı.

Erdoğan’ın konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz. Vatandaşlarım bu fotoğrafları zihnine kazısın. İnanıyorum ki, yayınlanmasından sonra seccadenin de kıymeti artmaya başlayacaktır.”

Erdoğan’ın geçmişte Kılıçdaroğlu’na Alevi demesi

6 Ağustos 2014’de katıldığı bir canlı yayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a “Kılıçdaroğlu sen Alevi’sin ben Sünni. Bunu söyle. Demirtaş sen de Zazasın. Bunu söylemekten korkma.” demişti.

Affedersiniz Ermeni..

Erdoğan devamında ise Ermenilere ilişkin “affedersiniz” terimini kullanmış kamuoyu tarafından eleştirilmişti. Erdoğan’ın bahse geçen olaydaki söylemleri ise şöyle;

“Bırakın Türkiye’de Türk, Türk olduğunu Kürt Kürt olduğunu söylesin. Bunda ne var? Benim için bir ara neler dediler. Benim için Gürcü diyen oldu, afedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu. Dedemden de babamdan da hepsinden öğrendiğim şey ben Türküm olay bu kadar basit.”

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlundan #Erdoğana #çağrı #Çıkar #ağzındaki #baklayı #affedersiniz #diyerek #söyle

EN SON EKLENENLER