Sancar iftar programında konuştu: Zulmün sonu irademizdir

Wan’da iftar programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Kürt sorunu ve seçimler ile ilgili konuştu. Sancar, ‘Bu sistemi değiştirecek gücümüz, inancımız var’ vurgusu yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti’nin büro açılışı sonrası iftarda halkla bir araya geldi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı.

Burada konuşan Sancar, Kürt sorunu ve yaklaşan seçimler ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu ayın sonu bayramdır, kışın sonu ise bahardır. Zulmün sonu irademizdir. Bu zulüm ve savaş rejiminin sonunu bizlerin iradesi getirecektir. Önümüzdeki seçimler bunun için çok önemli bir yol ayrımıdır. Bu yol ayrımı doğru yürürsek baharı getiren ışıkları hep birlikte aydınlatacağız. Yolumuzu aydınlatacak olan şey bizlerin mücadelesi, bu mücadeleyi buraya getiren on binlerin kararlığı ve bedelidir. Bütün baskılara ve zulme rağmen boyun eğmeyen Kürt halkı bizleri buraya taşımıştır. Bu ülkenin kaderini değiştirecek gücü ortaya çıkartmıştır. Bizler Kürt halkının biriktiği değerli tecrübeyi bu ülkede değişimi sağlamak için kullanacağız. Önümüzdeki yol ayrımı önemlidir. Biri bu zülüm düzenin yerleşmesidir biri de demokratik bir ülkeyi kurmaktır. Mücadelemiz demokratik cumhuriyeti kurmaktır. Kürt sorununa demokratik çözüm getirmek için mücadele ediyoruz. Buna gücümüz var, buna inancımız var. Bu konuda da irademiz sağlam.”

Kaynak: MA

#Sancar #iftar #programında #konuştu #Zulmün #sonu #irademizdir

EN SON EKLENENLER