Sêrt’te kadın seçim bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti’nin Sêrt’te ilk kadın seçim bürosu açıldı. Açılışta konuşan Başaran, ‘Kadın iradesine saldıranlara cevabı vereceğiz’ dedi

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri kapsamında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Sêrt İl Örgütü, Sêrt’teki ilk kadın seçim bürosunun açılışını Kooperatif Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın katılımıyla gerçekleşen açılış etkinliği kadınların yoğun katılımıyla başladı.

Açılışın yapılacağı büro önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, zılgıtlarla halaya durdu. Yeşil Sol Parti flamalarının yoğun bir şekilde taşındığı alanda, büyük bir coşkuyla karşılanan Başaran, yaklaşan seçimlerin zor ve zahmetli, ancak tarihi olduğunu kaydetti. Konuşması sırasında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkati çeken Başaran, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit başladıktan ve aynı zamanda bütün topluma yayılmasıyla Kürt halkına karşı savaş kararı alındı. Belediyelerimiz işgal edildi, partimizin eş genel başkanları, parlamenterlerimiz, binlerce arkadaşımız rehin alındı. Bugün dört duvar arasında zindandalar. Biz Sêrt’ten zindanlara selam yolluyoruz. Biz umutluyuz ki yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin ardından, zindanların kapıları açılacak” diye konuştu.

‘Kadın iradesine saldıranlara cevabı vereceğiz’

Kadınlara yönelik hak ihlallerinin 2015’ten bu yana artarak yoğunlaştığının altını çizen Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Her gün adım adım kadın hakları ihlal edilip, kadın iradesine saldırılıyor. Belediyelerimiz işgal edildikten sonra eş başkanlık düzenimiz suç olarak gösterildi. Kadın kurumları kapatıldı. Her gün en az bir kadının katledildiği bu coğrafyada, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gecede ‘İstanbul Sözleşmesini geri çekiyorum’ diyor. Masa üzerinde kazanımlarımızı ihlal etmek istiyorlar. 14 Mayıs’tan sonra kadınların yaşamlarını daha fazla daraltmak, nefeslerini kesmek istiyorlar. Burada Sêrt’te genç bir kadın olan İpek Er, AKP-MHP ittifakının politikaları yüzünden bir çavuşun kendisine el uzatmasıyla yüz yüze kalıp yaşamını sonlandırdı. Uzun zamandır genç kadınların üzerinde uyuşturucuyla, el uzatmayla, tecavüzle genç kadın arkadaşlarımıza geri adım attırmak istiyorlar. Örgütümüzü dağıtmak istiyorlar. Ama biz bugün bu alandan kadınlar olarak bir cevap verelim onlara, biz yalnız değiliz, binleriz, milyonlarız, biz yeni toplumun torunları hak sahibiyiz, kararlıyız.”

SÊRT

#Sêrtte #kadın #seçim #bürosu #açıldı

EN SON EKLENENLER