Pir Celal Fırat Yeşil Sol Parti’de

ADFE Başkanı ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Pir Celal Fırat, Yeşil Sol Parti’den gelen aday olması yönündeki teklifi kabul ettiğini açıkladı. “Baharın Gelmesine Az Kaldı” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Fırat, “Yaşanan son süreçte seçim gündemi ile birlikte Yeşil Sol Parti’den Federasyonumuzu temsilen Milletvekilliği teklifi aldık. Eşit yurttaşlık temelinde verdiğimiz mücadeleyi meclis çatısı altında hep birlikte daha güçlü bir şekilde örgütlemek için bu teklifi değerli gördük.” Dedi.

“Yapılan bu teklifi, federasyonumuz yönetim kurulu ve bileşenleri ile birlikte istişare ederek, gönül birliği ile kabul etme kararı aldık. Adayız!” denilen açıklamada, Kritik bir süreçten geçildiğine dikkat çekilerek “demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde sorumluluk alarak taşın altına elimizi koyacağız. Bilinmesini isteriz ki mecliste yürüteceğimiz mücadele de bu Alevi hareketinin geleceği ve halkların hakları için olacaktır. “ dendi.

İmam Rıza Ocağı pirlerinden olan Pir Celal Fırat Alevi hareketi içinde tüm kurumların yan yana gelerek ortak mücadele vermesi konusundaki çalışmaları ile tanınıyor. Malatya Pütürge’deki tek alevi yerleşkesi olan Üsükuşaklı. Ticaret ile uğraşan Fırat evli ve iki kız çocuğu var.

Açıklamanın tamamı:

BAHARIN GELMESİNE AZ KALDI!

Alevi Dernekleri Federasyonu olarak uzun süredir Alevi hareketi içerisinde mücadele etmekte, inancımızın-erkanımızın yolunu sürdürmekteyiz.

Bilinmesini isteriz ki federasyonumuz için; hukukun, eşitliğin, özgürlüğün, insan haklarının korunması demokrasi bu ülkede yaşayan tüm halklar için vazgeçilmezdir.

Yaşanan son süreçte seçim gündemi ile birlikte Yeşil Sol Parti’den Federasyonumuzu temsilen Milletvekilliği teklifi aldık. Eşit yurttaşlık temelinde verdiğimiz mücadeleyi meclis çatısı altında hep birlikte daha güçlü bir şekilde örgütlemek için bu teklifi değerli gördük.

Yapılan bu teklifi, federasyonumuz yönetim kurulu ve bileşenleri ile birlikte istişare ederek, gönül birliği ile kabul etme kararı aldık. Adayız!

Kritik bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde sorumluluk alarak taşın altına elimizi koyacağız. Bilinmesini isteriz ki mecliste yürüteceğimiz mücadele de bu Alevi hareketinin geleceği ve halkların hakları için olacaktır.

Bütün canlarımızı, can dostlarımızı bu sürece dahil olamaya ve omuz vermeye çağırıyoruz.

Yeşil Sol Parti ile birlikte baharı getireceğiz…

Celal Fırat

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

EN SON EKLENENLER