Muğla’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Muğla’da çimento fabrikasına karşı eylem yaptıkları için gözaltına alınan köylüler, serbest bırakıldı

Muğla’nın Deştin ve Bayır mahallelerinde yapımı devam eden çimento fabrikasına karşı bölge halkının başlattığı nöbet eylemine bu sabah jandarma saldırarak, 11 kişiyi gözaltına aldı. 11 kişiden Çağdaş Özdemir ve Görkem Çetinkaya yaşları 18 altı olduğu için sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Hasan Sarı, Sadike Sarı, Seher Şener, Dilber Özdemir, Engin Uyan, Selahattin Tilkioğlu,Sevla Tilkioğlu, Ferah Gümüş, Hüsamettin Kaya, İl Jandarma Karakolu’nda ifadelerinin alınmasının ardından Muğla Adliyesine sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan köylüler adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, köylüleri ayda 1 imza ve yurt dışı yasağı şekilde adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Adliye önünde bekleyen kitle, serbest bırakılan köylüleri, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı.

Serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde açıklama yapan Ferah Gümüş, “ÇED raporu olmasına rağmen tekrar farklı bir isimle ‘ÇED olumlu kararı var’ diye ruhsat verenler, ruhsat verdikten sonra ÇED iptal davasına müdahil olanlar, haksızlık neredeyse biz oradayız. Senin bastığın toprağın, içtiğin suyun solduğun havayı da korumaya devam edeceğiz. Ayna da yüzünüze, evladınızın fotoğrafına bakın. Bizim gibi dik, onurlu, cesur olabilecekseniz haksızların yanında olmaktan vazgeçin” dedi.

HABER MERKEZİ

#Muğlada #gözaltına #alınanlar #serbest #bırakıldı

EN SON EKLENENLER