Özerk Yönetim’den Süleymaniye açıklaması: Irak harekete geçmeli

Özerk Yönetim  Süleymaniye’deki saldırıya tepki gösterdi: Irak bu saldırıya karşı tavır almalı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Süleymaniye Havalimanı’na düzenlenen saldırıya tepki göstererek, Irak ve Federe Kurdistan Bölgesi güçlerinin saldırıya karşı net tavır alması gerektiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, bölgedeki ihlallerine devam ediyor. Bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmaya, karışıklık ve endişe yaratmaya çalışıyor. Türkiye’nin bu süreçteki rolü ve hedefleri artık herkesçe biliniyor. Seçim zamanı yaklaşırken Erdoğan ve müttefikleri bölgede yeniden iktidara gelmek ve planlarını uygulamak için ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Süleymaniye’de dün (7 Nisan) meydana gelen olay, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin iktidarını hiçe sayarak müdahale eden Türk devletinin Irak’taki politikalarının bir devamıdır. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak Süleymaniye Havalimanı’na yönelik düşmanca saldırıyı kınıyoruz. Türkiye’nin bu saldırılarla hem siyasi güçleri tehdit ettiğini hem de önümüzdeki seçimlerde bu olayları Erdoğan’ın çıkarları için kullanmak istediğini açıkça belirtiyoruz.

Kazanımlara müdahale

YNK ve Süleymaniye’deki kardeşlerimizin yanındayız. Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm güçlerin bu saldırıya karşı net tavır alması gerektiğinin altını çiziyoruz. Çünkü amaçları sadece bir bölge değil aynı zamanda özel savaş politikalarıyla Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını elinden almak ve Irak’a müdahale edip egemenliğini ihlal etmektir.”

Kaynak: MA

#Özerk #Yönetimden #Süleymaniye #açıklaması #Irak #harekete #geçmeli

EN SON EKLENENLER