Baas rejiminin devrilmesinin 20’nci yıldönümünde YNK’den açıklama

YNK, Baas rejiminin yıkılmasının 20’nci yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ‘Diktatörlüğün yıkılmasının ardından yeni ve federal Irak çerçevesinde daha fazla ortak adımlar atılmasına ihtiyaç var’ dedi

9 Nisan 2003 tarihinde Baas rejiminin yıkılmasıyla birlikte, Saddam Hüseyin’in 35 yıllık iktidarı sona erdi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi 9 Nisan’ı resmi tatil ilan etmişti. Baas rejiminin devrilmesinin 20’nci yıldönümü vesilesiyle YNK ise açıklama yaptı.

YNK Politbürosu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Irak halklarının tüm demokratik hak ve özgürlüklerini ihlal eden Baas rejiminin yıkılmasının 20’nci yıldönümündeyiz. Diktatörlüğün yıkılmasının ardından yeni ve federal Irak çerçevesinde daha fazla ortak adımlar atılmasına ihtiyaç var. Bu kapsamda, tüm yurttaşların eşit sorumluluk ve haklara sahip olması, tüm yurttaşlar için barış ve istikrarın sağlanması ve tüm bölgenin baskı ve saldırılardan korunması gerekmektedir.

Diktatörlük fikrinin sona ermesini, halkımızın çıkarlarının parti çıkarlarının önünde tutulmasını ve diğer ülkelerin Irak toprakları ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik işgal ve saldırılarının durdurulmasını umuyoruz.”

DIŞ HABERLER

#Baas #rejiminin #devrilmesinin #20nci #yıldönümünde #YNKden #açıklama

EN SON EKLENENLER