Tahliye olan Kayan hak ihlallerini anlattı: Tutuklularla dayanışın

Tahliye olan Serhat Kayan cezevlerinde yaşanan hak ihlallerini ve işkenceyi anlatarak, tutuklularla dayanışma çağırısında bulundu

Cezaevlerinde siyasi tutuklulara dönük baskı, tehdit, işkence uygulamaları her geçen gün artarak devam ediyor. 2020 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Serhat Kayan, geçtiğimiz ay tahliye oldu.

‘Baskıyla istiklal marşı okutuyorlar’

Serhat Kayan, Şırnak ve Kayseri cezaevlerinde tutuklu bulunduğu süre boyunca işkence ve baskıya maruz kaldığını ifade etti. Gardiyanların tutuklulara İstiklal Marşı okutmaları için baskı uyguladığını söyleyen Kayan, cezaevindeki hak ihlallerinin her geçen gün arttığını ve bu duruma karşı herkesi tutuklularla dayanışmaya çağırdı.

‘Tutuklular tehdit ediliyor’

Kayan, gözaltına alındıklarında gardiyanların kendilerine çıplak arama dayattığını, reddettiği için darp edildiğini ve cezaevinde telefon görüşleri ve aile ziyaretlerinin yasaklandığını belirtti. Ayrıca, gardiyanların tutuklulara tehditler savurarak baskı uyguladıklarını ve tutukluların haklarının ihlal edildiğini söyledi.

Dayanışmaya çağırdı

Dayanışmanın önemine vurgu yapan Kayan, Kürt halkına çağrı yaparak cezaevleri kapılarına giderek çocuklarını ve kardeşlerini ziyaret etmelerini ve tutuklularla dayanışma göstermelerini istedi. Kayan, baskıların sürekli olduğunu ve tutukluların haklarının savunulması için adalet nöbetlerine devam edilmesi gerektiğini belirtti.

ŞİRNEX

#Tahliye #olan #Kayan #hak #ihlallerini #anlattı #Tutuklularla #dayanışın

EN SON EKLENENLER