Yeşil Sol Parti Burhaniye’de seçim bürosu açtı

Seçim bürosu açılışında konuşan Günay, Yeşil Sol Parti’ye verilen oyların ‘demokratik cumhuriyete, kadınların özgürlüğüne ve gençlerin geleceğine verilen oylar olduğunu’ belirtti ve en güçlü temsiliyetle parlamentodaki yerlerini alacaklarını ifade etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti),  14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, çalışmalarını hızlandırdı. Yeşil Sol Parti, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve kentin milletvekili adaylarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Açılışta sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Jin, Jiyan, azadî” sloganları atıldı.

‘Ortak bir ülke kuracağız’

Açılış öncesinde ilk olarak söz alan İbrahim Akın, HDP’ye yönelik yürütülen yıkım, tecrit, yok etme politikalarına karşı tarihi bir sorumluluk aldıklarını söyledi.

Akın “Türkiye tarihinin en önemli seçimlerine gidiyoruz. Biz bu ağacın altında herkesin eşit koşullarda yaşayacağı ortak bir ülke kuracağız. İddiamız bu iktidarı göndermek ve bu ülkede ortaya çıkan kötülük düzenini değiştirmek. Katliamlarla dolu bir yüzyılı tekrar yaşamamak için ne Cumhur ne de Millet ittifakından yana olamayız. Bizim yolumuz üçüncü yol. Eğer hedefimize ulaşabilirsek yeni sürecin başlaması için adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.

‘Oylar kadın özgürlüğüne verilecek’

Kadınların, gençlerin ve halkların birlikte mücadele ettiği demokratik Türkiye inşası sürecine başladıklarını kaydeden HDP Sözcüsü Ebru Günay ise depremin bir kez daha iktidarın depremden daha büyük bir felaket olduğunu gösterdiğine işaret etti.

Günay, “Bu felaketten kurtulmak için ‘buradayız’ diyeceğiz. En güçlü temsiliyetle parlamentodaki yerimizi alacağız. Bunun için 14 Mayıs günü sandık başında her bir oyun güvenliğini sağlamak bizlerin sorumluluğunda. Yeşil Sol’a verilen oylar demokratik cumhuriyete, kadınların özgürlüğüne, gençlerin geleceğine verilen oylardır” dedi.

BALIKESİR

#Yeşil #Sol #Parti #Burhaniyedeseçim #bürosu #açtı

EN SON EKLENENLER