KHK’li Dîlok adayı: Onlar gidecek KHK’liler kazanacak

Yeşil Sol Parti’nin Dîlok adayı KHK ile ihraç edilen Fatma Bayındır, ‘KHK’ler gidecek biz kazanacağız’ vurgusu yaptı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için tüm partiler saha çalışmalarına hız verdi. Adayların açıklanmasıyla birlikte startı verilen çalışmalar kapsamında aday tanıtımları da sürüyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Dîlok (Antep) adaylarından biri ise 2016’da Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında devreye konulan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) emekçisi Fatma Bayındır.

Kadın özgürlüğü için buradayım

Adaylığı ve çalışmalara dair konuşan Bayındır, “Birlikte kazanacağız, KHK’ler gidecek biz kazanacağız” mesajı gönderdi. KHK mücadelesinin yanı sıra Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı olmasındaki diğer etkenleri sıralayan Bayındır, “Kadın özgürlüğünü öne çıkaran politikalarından dolayı buradayım. Bunun yanında iki kutuplu bir Türkiye siyaseti değil, üçüncü yol olarak kendi siyasetimizi kurmamız gerek. Ne AKP-MHP faşist bloğu ne de geçmişin özlemini içinde barındıran ulusalcı ve ittihat-terakki geleneğini sürdürmek isteyen ikinci kutubuz, biz gerçek muhalefet olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Sınıf farklılıkları görülüyor

Milletvekili adayı olduğu Dîlok’un birçok farklı etnisiteyi barındırdığına dikkat çeken Bayındır, “Antep hem çok zenginlerin hem de çok yoksulların olduğu, sınıf farklılıklarını çok derin bir biçimde gördüğümüz bir kent. Savaş hemen yanı başımızda yaşanıyor. Sokaklarda, caddelerde peçete satan çocuklara yürek dayanmıyor. Kadınlar çok ciddi emek sömürüsüne maruz kalıyor. Antep Türkiye’de ciddi bir sanayi kenti. Bu kadar yoksulluk ile bu kadar ihracat rekorlarının kırıldığı bir kentte patronlar ile aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bu çatışmayı da sıklıkla yaşıyoruz. Burada işçi direnişleri geçmişten bugüne yaşanıyor. Biz Yeşil Sol Parti olarak emekçilerin güvenlerini garantiye almak da üçüncü yol siyasetinin bir parçasıdır. Emekçilerin kurtuluşu da bizden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Biz kadınca siyaset yapmak istiyoruz

Dîlok’ta fermuar sistemini uyguladıklarına dikkat çeken Bayındır, “Yeşil Sol Parti olarak Türkiye genelinde yüzde elli eşit temsiliyet talebimizi şu anda yüzde kırk beş olarak yerine getirmiş durumdayız. Umarız ki gelecek seçimlerde kadın temsili yüzde ellinin üstüne çıkacaktır. Bunun için mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu. Siyasetin eril ve erkek dili ile üretildiğini aktaran Bayındır son olarak, “Biz kadınca siyaset yapmak istiyoruz. Biz kadınlar olarak barış taleplerimizi kendimiz vurgulamak istiyoruz” diye ekledi.

DÎLOK

#KHKli #Dîlok #adayı #Onlar #gidecek #KHKliler #kazanacak

EN SON EKLENENLER