Bağcılar’da kadın seçim bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti İstanbul kadın seçim bürosu açılışında konuşan İstanbul 3’üncü bölge adaylarından Çiçek Otlu, ‘Ezilenlerin, kadınların, gençlerin sesiyiz. Halkımızı yok sayanlara kapı kapı gezerek büyük emek seferberliği ile karşımızdaki iktidarı yeneceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla Bağcılar ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, Yeşil Sol Parti İstanbul kadın milletvekili adayları tanıtımı ile kadın seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, İstanbul 3’üncü bölge adaylarından Çiçek Otlu, İlknur Birol, Çiçek Arıç, Nalan Çelik, Nevrim Kotanoğlu, Gülfiraz Sağlık, Elif Baysal, Özgül Baydoğan, Nesrin Arslan, Fatma Kömürcü ve Ayşe Cengiz katıldı. Büro açılışına kadınlar ulusal kıyafetleri ve Yeşil Sol Parti flamalarıyla katıldı. Adaylar tek tek tanıtıldıktan sonra Çiçek Otlu, İlknur Birol ve Çiçek Arıç birer konuşma yaptı.

Bu seçim kadınların özgürlük seçimi

Burada konuşan Otlu, “Partimizi kapatmaya çalıştılar. Geleneğimizi, irademizi yok etmeye çalışıyorlar. Sayın Abdullah Öcalan diyor ki, ‘Evet biz hücrede olabiliriz ama sığınacağım milyonlarca halkım var” dediği gibi hep birlikteyiz ve kazanacağız. Sayın Abdullah Öcalan’a ve diğer tutsaklara sözümüz var, 14 Mayıs seçimlerinde yeneceğiz. Ezilenlerin, kadınların, gençlerin sesiyiz. Halkımızı yok sayanlara kapı kapı gezerek büyük emek seferberliği ile karşımızdaki iktidarı yeneceğiz” sözlerine yer verdi.Ardından konuşan Arıç ise,“Şimdiye kadar direndik bundan sonrada direneceğiz. Bu seçim kadınların özgürlük seçimi olacak. Hepimize başarılar” dedi.

Biz evden çıkmış kadınların geleneğiyiz

Son olarak söz alan adaylardan Birol da, “İktidar, seçimlere bir ay kala kadınlara geliyor. Sadece seçimlerde onların aklına geliyorlar. Ama biz biliyoruz yıllardır çarşı pazar torbamız boş geçiyor. Biz bu gidişata dur diyen geleneğin temsilcileriyiz. Biz evinden çıkmış direnen kadınların geleneğiyiz. O yüzden kadınların kazanımlarına el atan sistemden kurtulacağız” dedi.

Etkinlik, kadınların kitlesel bir yürüyüş ile seçim bildirgesi dağıtmasıyla sonlandı.

İSTANBUL

 

#Bağcılarda #kadın #seçim #bürosu #açıldı

EN SON EKLENENLER