Balıkesir, Mersin, Dersim ve Meletî halkı 14 Mayıs seçimlerine hazır

14 mayıs seçimlerinde iktidarın değişmesiyle sorunların ortadan kalkacağını ifade eden yurttaşlar seçim günü tüm krizin faturasını iktidara keseceklerini söylediler

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 100 milletvekili ve yüzde 20 oy hedefiyle Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinde seçim çalışmalarını hızlandırdı. Kentlerde seçim bürosu açılışları, stand ve bildiri çalışmalarının yanı sıra ev ev gezen Yeşil Sol Parti, seçimlere hazırlanıyor.

Seçimin önemli kentlerinden Balıkesir’de seçim çalışmalarına başladıklarını ve 1 vekil çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Yeşil Sol Parti Balıkesir Eşsözcüsü Bedri Arık, Mezopotamya Ajansından Tolga Güneye konuştu. Arık, yurttaşlardan değişime katkı sunmaları için duyarlılık beklediklerini söyledi.

‘Büro açılışları devam edecek’

 

Balıkesir’in yüzölçümü olarak çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirten Arık, seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Burhaniye’de ilk seçim bürolarını açtıklarını aktaran Arık, “Edremit, Ayvalık ve Bandırma’da seçim bürolarımızın açılışlarını yapacağız. Bunların yanı sıra ilçelerin konumuna göre değişik çalışmalar yürütüyoruz. Hafta sonları ev gezmeleri, pazar yerlerinde bildiri dağıtımı gibi çalışmalar yapıyoruz. Yine değişik noktalarda stantlar açacağız. Özellikle Körfez bölgesinde araçlarla da sesli propaganda çalışmalarını yürüteceğiz. Köy gezilerimize de başlıyoruz” dedi.

‘Değiştirme sözü veriyoruz’

Kentin demografik olarak da zengin bir yapısı olduğunu vurgulayan Arık, “Çerkezler, Dağistanlılar ve ülke içinden de birçok bölgeden insanlar işsizlik ya da farklı nedenlerden kaynaklı kente göç etmiş durumda. Yine kentte eşit yurttaşlık talebinde bulunan Alevi yurttaşlar da var. Bu değişik yörelerden gelen insanlarla da bağımız oldukça güçlü. Geçen seçimlerde 40 bine yakın bir oy almıştık. Bugün bir milletvekilini çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte halkın, partiye ilgisinin de arttığını söyleyen Arık, Yeşil Sol Parti’nin yeni bir yaşamı örmek ve ülkenin ihtiyacı olan değişikliği yapmaya aday olduğunu vurguladı. Yeşil Sol Parti’nin önümüzdeki sürece damga vuracağının altını çizen Arık, “Parti olarak değiştirme sözü veriyoruz. Bu değişikliğe katkı sunmaları açısından duyarlılıklarını bekliyoruz. Daha güzel bir yaşamı hep birlikte kuracağımızı söylüyoruz.

Mersinliler: Çözüm İktidarın gişinde

14 Mayıs seçim sonuçlarının ülkenin geleceğini tayin edeceğini belirten Mersinli yurttaşlar, ülkede yaşanan tüm sorunların çözümünü iktidarın gidişine bağlıyor. Mersin’de yurttaşlar, seçimlerin ülke geleceğini tayin edeceğini belirtirken, ekonomik krizden işsizliğe, kadın haklarından Kürt sorununa kadar tüm sorunların çözümünü iktidarın gidişine bağladı.

‘Tek bir aklın yönetmesi mümkün değil’

Yaklaşan 14 Mayıs seçiminin karmaşık bir atmosferde geçeceğini belirten emekli yurttaş Halil Bozkurt, bunun nedenini ise iktidarın seçimlere yönelik geçmiş yıllardaki tutumuna bağladı. Türkiye’nin her seçim döneminde karanlık bir sürece doğru evirildiğine dikkati çeken Bozkurt, “20 yıllık sistemi göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu seçimlerin ne kadar kirli bir oyuna dönüştüğünü ve Türkiye’nin nasıl bir hal aldığını görüyoruz. Ülkenin refaha kavuşabilmesi için var olan yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Bozkurt, çözüm yolunun Yeşil Sol Parti’den geçtiğine işaret ederek, “Bizi tek bir kişi yönetiyorsa bu büyük bir gaflet ve yanlıştır. 85 milyon insanı tek bir aklın yönetmesi mümkün değildir ve yanlış bir politikadır. Biz bu politikayı asla istemiyoruz. Biz kurulacak yeni Meclis’te tüm halkların birleşeceği ve hak sahibi olabilmesi gerektiğini düşünüyor ve bunu da Yeşil Sol Parti’de görüyoruz” dedi.

‘Ülkede büyü bir kriz var’

Kuaförlük yapan Tuğba Topuz, ülkede büyük bir ekonomik kriz olduğunu belirterek krizden dolayı halkın geçimini sağlayamadığını söyledi. Topuz, “Geçen gün eşimle markete giderken, bir babanın çocuğuna mama alamadığı için gözyaşlarına şahit oldum ve eve gelene kadar da kendime gelemedim. Biz eşimle ikimiz çalıştığımız halde yettiremiyoruz. Asgari ücretle çalışan bir baba evladına nasıl yetecek. Artan kiralar, her markette gittiğimizde iki katı bedelle karşılaşmak gerçekten çok zor” diye belirtti.

‘İktidar halk için çalışmıyor’

Üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için babasının fırın dükkanında çalışmaya başlayan Aziz Zengin isimli genç, ülke şartlarında okuyarak bir gelecek elde etmenin çok zor olduğunu belirtti. Ülkede ekonomik bir krizin yaşandığını belirten Zengin, şöyle ekledi: “Kriz bizi de etkiliyor. İnsanların alım gücü düşüyor ve bir şeyi alamıyorsun. Aldığın malzemeyi de işleyip sattıktan sonra yerine yenisini koyamıyorsun. Şuan ki iktidarda olanlar halk için çalışmıyor, kendi menfaatleri için çalışıyor.”

‘Yeşil Sol Parti Mersin için daha iyi olacak’    

Gelecek kaygısı taşıdığını belirten üniversite öğrencisi Mizgin Ömer, seçimlerde iktidarın değişmesi durumunda gelecek yeni iktidarın gençleri esas alması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle seçimlerde oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini belirten Ömer, Mersin’deki gençlere ise şu çağrıda bulundu: “Yeşil Sol Parti’nin Mersin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğrencilerin atanması ve mülakatın da kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için de Yeşil Sol Parti diyorum ve tüm gençleri de Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum.”

‘İktidar fayda getirmedi’

Şu an ki yönetim sistemine karşı olduğunu söyleyen bir diğer emekli yurttaş Abdurrahim Mert ise, sistem değişiminin adresi olarak Yeşil Sol Parti’yi gördüğünü belirtti. Mert, “Ben bu sisteme karşıyım ve bu sisteme karşı olduğum için nasip olursa oyumu Yeşil Sol Parti’ye kullanacağım. Çünkü AKP’nin iktidarın geldiği 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’ye herhangi bir fayda getirdiğine inanmıyorum” dedi.

Dersimli kadınlar :Biz değiştireceğiz

Yeşil Sol Parti Dersim büro açılışına katılan kadınlar, partinin kendileri için umut olduğunu belirterek, Mezopotamya Ajansından Zerrin Sargut’a konuştular. Emek ve Özgürlük İttifakının halklar için umut olduğunu belirten Pakize Aydın, “Kadınlar yıllardır AKP-MHP iktidarına karşı mücadele ediyor. AKP iktidarı, en son İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. İstanbul Sözleşmesi, kadınlar için önemlidir ve olmazsa olmazımızdır. Geleceğimiz için, Yeşil Sol Parti’ye oy verelim. Türkiye’nin her yerinde bu böyle olmalıdır. Tek adam diktatörlüğünü göndermek için, hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

‘AKP’nin gideceğine inanıyoruz’

“AKP’yi devirmek için illaki kazanacağız” diyen Gülten Gürbüz de, “Elimizden maddi manevi ne varsa partimizi güçlendireceğiz. Kadınlar olarak özgürlük, eşitlik ve adalet istiyoruz. Kadınların haklarını alacağız. Haklarımıza sahip çıkacağız. Beklentimiz fazla. Çalışmalarımızı hızlandıracağız, Dersim’de kadınlar için yenilikler bekliyoruz. Her şeyden önce kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin ortadan kaldırılması için mücadele edeceğiz. AKP gidecek, inanıyoruz” diye konuştu.

‘Kadın mücadelesini büyüteceğiz’

Demokrasi için seçimlerin önemli olduğunu vurgulayan Meral Yıldız, “Türkiye eşit yurttaşlık talepleri açısından, yıllardır birçok alanda zorluk yaşadı. Yeşil Sol Parti’nin önümüzdeki süreçte güçlü bir çıkış sergileyeceğine inanıyoruz. Yeşil Sol Parti, Türkiye’de demokratikleşmenin önünü açacak. Sadece demokrasi ve ekonomi açısından değil, yeni yüzyıla yeni bir bakış açısıyla girmek, yeni ekoloji politikaları, ve toplumsal anlayışlar ortaya koymak gerekiyor. Yeşil Sol Parti bunun öncüsü olacaktır. Dersim’in bir kadın kenti olmasını istiyoruz. Milletvekili adayımız Ayten Kordu’nun, kadınların sorunlarını dile getireceğine ve kadın mücadelesini büyüteceğine inanıyoruz” diye belirtti.

‘Sloganımızı, meclise taşıyacağız’

Dersim’de kadın adayı desteklediğini dile getiren Besime Gök ise şunları ifade etti: “Dersim halkına inanıyorum.  Adayımızın kadın olması buradaki kadınların daha fazla harekete geçmesini sağlayacaktır. Kadınlar olarak saray rejimini yıkacaklarını ve 15 Mayıs sabahı Meclis’i yeşile boyayacaklarını ifade eden Birsen Orhan da, şunları söyledi: “Saray rejimi iyi bilmeli ki, HDP’yi kapatmakla ardıllar bitmeyecek. Biz kadınlar, adayımıza güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Jin jiyan azadî sloganıyla açılışımızı yaptık. Sloganımızı, meclise taşıyacağız” dedi.

Meltî’de hedef 3 vekil

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Meletî milletvekili adayları Perihan Yücekaya, Yusuf Bozkuş, Sevim Alagöz, Huseyin Kılınç, Rozerin Ercan ve Gafar Bayram seçim çalışmalarına başladı. Adaylardan Perihan Yücekaya, kentteki hedeflerinin en az 3 vekil çıkarmak olduğunu söyledi.

Meclise Meletî’nin sorunlarını taşımak istediklerini söyleyen Yücekaya, depremde yurttaşların yaşadığı mağduriyettin hesabını soracaklarını, çiftçilerin sorunlarıyla ilgileneceklerini kaydetti. Yücekaya, “Burası dünya kayısı piyasasının yüzde 70’ini karşılıyor. Mazotun pahalılığından kaynaklı halk ekemiyor, bahçesine bakamıyor. Kooperatif olmadığı için kayısı çiftçisi hakkını alamıyor. Kayısının değer kazanması ve Meletî çiftçisinin emeğinin karşılığını alması için parlamentoya gideceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

#Balıkesir #Mersin #Dersim #Meletî #halkı #Mayıs #seçimlerine #hazır

EN SON EKLENENLER