Eren: 14 Mayıs hesap sorma günüdür

Yeşil Sol Parti eş genel başkanların katılımıyla Kurdistan’da seçim turlarına devam ediyor. Sur’da yapılan buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili adayı Serhat Eren, ’14 Mayıs, evlerimizi, köylerimizi ve Sur’u yakanlardan hesap sorma günüdür’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kent kent, sokak sokak, seçim irtibat büro açılışlarını sürdürüyor. Bu amaçla Kurdistan’da yürütülen çalışmalar kapsamında Amed ve Şırnex’te (Şırnak) büro açılışları ve halk buluşmaları gerçekleştirildi.

Sur’un direnişini unutmayacağız

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, Sur’da seçim büro sayısını 3’e çıkardı. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslenen büronun açılışına vekil adayları Serhat Eren, Ceylan Akça, Sorgül Aytek, Cengiz Çandar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “Sur’un her metrekaresinden haberiz, Sur’un talan edilişini, katledilen canlarımızı asla unutmayacağız. Sur yaşamını, direnişini, mücadelesini asla unutturmayacağız” dedi.

Umudumuz asla bitmeyecek

Ceylan’ın konuşması esnasında polis uyarısı üzerine kitleden “Bijî berxwedana Sur’e” sloganları yükseldi. Konuşmasına devam eden Ceylan, “Sesimizi kısmayın biz sesinizi kısacağız. 6 yıldır burada bir direniş yürütüldü bunun adı Sur’dur, Kürtlerdir. Kimse bunun önünü kesemez” diye konuştu. Yeşil Sol Parti vekil adayı Sorgül Aytek ise, “Kürdistan’ın mücadelesi yüz yıllardır devam ediyor, biz demokrasi ekoloji ve kadınlarla tekrar inşa edeceğiz. Umudumuz asla bitmeyecek. Bu parti Kürtlerin partisi sandıkları asla bırakmamalıyız” dedi.

Sur’u yakanlardan hesap soracağız

Vekil adayı Serhat Eren de, “Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve hepsinin hesabını soracağız. Binlerce insanımızı hukuksuz bir şekilde rehin tutuyorlar, 14 Mayıs’ta onları özgürleştireceğiz. 14 Mayıs, evlerimizi, köylerimizi ve Sur’u yakanlardan hesap sorma günüdür” ifadelerinde bulundu. Eren’in “Sayın Öcalan rolünü oynamalı” sözlerine de müdahale eden polise karşılık kitle “Bijî Serok Apo” sloganını attı.

14 Mayıs’ta ‘azadî piroz be’ diyeceğiz

Yeşil Sol Parti vekil adayı gazeteci Cengiz Çandar da, Kürtçe “Benim için aşk Sur’da başlamıştı” dedi ve sonra Türkçe devam ederek, “En son Amed’e geldiğimde Sur kuşatma alayındaydı. O gün gazeteci olarak buradaydım, Fırat Anlı, Gültan Kışanak, Hatip Dicle’yi görmüştüm, sonra Sur’a bakmayı gözüme alamadan Sur’dan ayrılmıştım. Yazının başlığını da ‘Suriçi canımın içi’ koymuştum. 7 yıl aradan sonra Sur’a döndüğümde 14 Mayıs günü için ‘azadî piroz be’ diyeceğimiz o gün için bütün gücümü harcayacağım, bütün siyasetçileri alıp buraya getirmek olacak. Amed’in, Sur’un gerçek evlatlarını tekrar özgürlükle ve Amed’e kavuşturmak olacak ve oradan Kürt sorunu için 14 Mayıs’ta ‘azadî piroz be’ diyeceğiz, o güne kadar da Disa em Disa em” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri katılımıyla büro açıldı.

Hezex’te özgürlük halayları

Şirnex’ın Hezex (İdil) ilçesinde de devam eden çalışmalar kapsamında Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in de aralarında olduğu heyet kitlesel bir şekilde karşılandı. Heyet ardından Hezex Turgut Özal Mahallesindeki seçim irtibat bürosunun önüne geçti. Burada yüzlerce kişi “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganı eşliğinde heyeti karşıladı. Heyet ardından kitle ile beraber zılgıtlar eşliğinde halaya durdu.

14 Mayıs gidecekleri günün işareti

Seçim bürosunda konuşan Aydeniz, Kürt halkının duruşu ve mücadelesi ile ayakta kaldığını dile getirerek, “Bu savaş politikasıyla tecrit politikasıyla bizleri bitireceklerini sananlar kendileri bitiyorlar. 14 Mayıs’ta gidecekleri günün işaretidir” dedi. EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk de, kayyum politikasını ve Kürt siyasetçilerin tutuklanmasını eleştirerek, “Biz kardeşliği böyle anlamıyoruz. Sınır ötesine operasyon istemiyoruz. Biz Erdoğan’ın her gün sınırı geçmekten bahsetmesini istemiyoruz. Biz bu ülkede bir açlık sınırı var. Erdoğan gücün yetiyorsa gel bu ülkedeki açlık sınırını geç. Eğer açlık sınırını geçemiyorsan, sınırları geçmekten bahsetme” dedi.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ise, seçim startını verdikleri gün Deniz Poyraz’a söz verdiklerini belirterek, “Görülmemiş hesabımızı 14 Mayıs’ta görme sözü verdik. Ant olsun ki görülmemiş hesabımızı soracağız. Dün Nusaybin ve Kızıltepe’de sorduk. Yarın da 14 Mayıs’ta soracağız” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

#Eren #Mayıs #hesap #sorma #günüdür

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER