Sancar Aydın’dan seslendi: Amacımız bu ülkeye kalıcı barışı getirmek

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Yeşil Sol Parti’nin, Aydın’dan mutlaka 2 vekil çıkaracağını söyledi

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Ege seçim turunun kolu, Denizli’nin ardından Aydın’da da seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Efeler ilçesindeki Osman Yozgatlı Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açılışına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar, HDP Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti Aydın Milletvekili Adayı Ebru Günay, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ve TÖP Eşsözcüsü Perihan Koca katıldı.

Açılışta konuşan TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, “Savaş iktidarına karşı işçilerle, gençlerle, kadınlarla geliyoruz. Boyun eğmeyen halkız biz. Son 30 günde her sofraya her haneye gireceğiz. Çünkü bizim bizden başka umudumuz yok. Bize umutsuzluk masalları anlatanlara inat ülkeye adalet ve barış getireceğiz” dedi.

Demir: Aydın’da büyük bir irade oluştu

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, iktidarın tüm engellemelerine karşı kayaların arasından çatlak bularak zafere ulaşacaklarını söyledi. 14 Mayıs’ta milyonların temsilcilerini meclise göndereceklerini vurgulayan Demir, “Bu seçimin en önemli sonucu iktidarı göndermek olacaktır. Bize reva görülen sürgünler ve mahpusların hesabını soracağız. Bu yolda Aydın’da büyük bir irade oluştu. Şimdiye kadar olduğu gibi büyük bir emekle meclise vekil göndereceksiniz. Kamu görevlilerine de seslenmek istiyorum. Yasanın dışına çıkmayın. Bu iktidar gidecek ona güvenmeyin. Stantlarımızın önüne kolluk kuvveti dizerek, bayrak asılmasını engelleyerek bir şeye hizmet etmezseniz. Ülkede değişim rüzgarı geliyor ve halkın coşkun selini hiç bir kuvvet engelleyemez” ifadelerini kullandı.

Sancar: Kürtler eşit olmadan hiç bir halk özgür olamaz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, cumhuriyeti iki yüzüncü yılında demokrasi ile buluşturmaya geldiklerini ifade etti. Cumhuriyetin demokrasi ile buluşamamasının sebebinin Kürt sorununda inkar ve çözümsüzlük olduğunun altını çizen Sancar, “Kürtler eşit olmadan hiç bir halk özgür olamaz. Kürtlerin eşitliğini sağlayacağız ki ülkeye özgürlük gelsin. Bu iktidar kendinden önceki bütün yönetimlerin inkar politikalarını esas aldı ve Kürt düşmanlığını zirveye taşıdı. Her türlü yöntemle inkar ve imha politikasını sürdürüyor ve ülkeyi felaketin eşiğinde getiriyorlar. Demokratik Cumhuriyeti getirmenin ilk yolu bu iktidarı göndermek. Amacımız bu ülkeye kalıcı barışı getirmek” diye belirtti.

Aydın’ın özel bir öneminin olduğuna işaret eden Sancar, “Halkların birlikte eşit ve özgür yaşaması için Aydın mutlaka Yeşil Sol Parti’ye oy vermeli ve 2 vekili meclise göndermelidir. Buradan gidecek vekiller Ege ile Kürdistan arasında demokrasi ve özgürlük köprüsü olacak. ” diye konuştu.

AYDIN

 

 

#Sancar #Aydından #seslendi #Amacımız #ülkeye #kalıcı #barışı #getirmek

EN SON EKLENENLER