Yeşil Sol Parti Muğla’da: Değişimin güvencesi bizleriz

Muğla’daki büro açılışında konuşan Sancar doğa talanına dikkat çekerek, Yeşil Sol Parti’nin bu düzeni demokratik mücadeleyle değiştireceğini söyledi

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Ege turu kapsamında Denizli ve Aydın’dan sonra üçüncü durağı Muğla oldu. Parti, Bodrum ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca katıldı.
Yol boyunca yoğun ilgi gören heyet, Yalıkavak Mahallesi’ndeki büro önünde de yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Gençlerin yoğun katılımının dikkat çektiği açılışta, yoğun bir coşku yaşandı.

‘Kürt düşmanlarından hesap soracağız’

Yeşil Sol Parti Muğla milletvekili adaylarının tanıtımıyla başlayan açılışta, söz alan TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, şunları söyledi: “14 Mayıs’ta zafer kazanmaya geliyoruz. Karşımızda emeğimizden çalan baronlar, Kürt düşmanları, erkek iktidarı var. Bu memleketi Kürt mezarlığına dönüştüren Kürt düşmanlarından hesap soracağız. Biz halkın iktidarı, barış ve eşitlik için geliyoruz. Halkı yoksulluğa sürükleyenlerden, halk, kadın ve Kürt düşmanlarından tek tek hesap soracağız. Helalleşmek yok hesap sormaya geliyoruz.”

Doğa talanı

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir de bu seçimlerde halk ile rejimin yarışacağını vurguladı. “Bu iktidar toplum düşmanı bir iktidar” diyen Demir, “Bu iktidar daha geçen sene Bodrum yanarken izledi. Yangından sonra da ormanlık alanları ranta açtı. Bütün ÇED raporlarına, mahkeme kararlarına rağmen termik santral ısrarı devam ediyor. Santraller tarım ve zeytin alanlarını yok ediyor. İktidar da köylülerin itirazını değil sermayenin taleplerini baz alıyor. Yine Muğlalılar çok iyi bilir Pınar’ın katili korundu ve yargı katil lehine karar verdi. Onun için yeni Türkiye’yi kurmak üzere oylarınızı Yeşil Sol Parti’ye verin” dedi.

Sancar: Değişimin güvencesi bizleriz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise Muğla’nın doğa talanının en ağır sonuçlarını yaşadığını dile getirdi. Yeşil Sol Parti’nin bu düzeni demokratik mücadeleyle değiştireceğini vurgulayan Sancar, “Düzeni değiştirmenin güvencesi bizleriz. Onun için yeşil Sol Parti’yi Meclis’e en güçlü şekilde göndermemiz gerekiyor. Bu seçimlerde ya bu diktatörlük yerleşecek ya da yeni bir başlangıç yapacağız. Bu başlangıç demokrasiye giden yolun açılmasıyla gelecek. O nedenle oylarımızı yeşil Sol Parti’ye” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #Muğlada #Değişimin #güvencesi #bizleriz

EN SON EKLENENLER