Bismil ve Rezan’da iftar sonrası büro açılışları yapıldı

Yeşil Sol Parti, Bismil ve Rezan ilçelerinde verilen iftarın ardından seçim irtibat büroları açtı

Yeşiller Sol Parti Bismil örgütü Bismil ilçesinde verilen iftar yemeğinin ardından seçim çalışmaları kapsamında Altıok Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. İftarın verildiği Dumlupınar Mahallesi’nde seçim bürosu açılacağı mahalleye kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe kent milletvekilleri adayları Halide Türkoğlu, Cengiz Candar, Azad Barış ve Mehmet Emin Aktar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili İmam Taşcıer, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun ve HDPAmed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Barış Anneleri Meclisi Tevgera Jinên Azad (TJA) Bismil HDP ve DBP il örgütü, Kayyımla görevden alınan Belediye Eşkanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer, 78’ler Girişimi Derneği ve çok yurttaş katıldı.

Yürüyüş güzergahı boyunca apartmanlarda oturan aileler yürüyüşü alkış, zılgıt ve zafer işaretiyle selamladı. Vekil adayları da zafer işatiyle karşılık verdi. Sık sık “Biji Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı. Ayrıca trafikteki araçlarda korna çalarak ve zafer işaretiyle destek verdi. Vekil adayları büro önünde yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanarak, büro açılışı adeta mitinge dönüştü.

Büro açılış öncesi çalınan müzikler eşliğinde vekillerle birlikte halaya durdu. Polislerin sık sık zırhlı araçları halk arasında geçişi dikkat çekti. Buna tepki gösteren kitle sık sık ıslık ve zılgıtlarla karşılık verdi. Gençler Yeşil Sol Parti bayrağını zırhlı aracın arkasına dikti. Meşaleler yakılmasıyla birlikte coşku doruğa çıktı. Açılışa katılan gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri ve vekil adaylarıyla birlikte alkış ve zılgıtlarla büronun kurdelesini keserek açtı. Açılış etkinliği vekil adaylarını uğurlama ile son buldu.

Rezan

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, Rezan’da (Bağlar) seçim bürolarına bir yenisi ekledi. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslenen büronun açılışına vekil adayları, Cengiz Çandar, Sevilay Çelenk, Ceylan Akça, Serhad Eren, Mehmet Kamaç, Halide Türkoğlu, Mehmet Emin Aktar, Azad Barış, Sorgül Aytek, Adalet Kaya ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılışta Konuşan Hakların Demokratik Partisi Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “Hesap günü yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Amed’ten başlayan bu çoşku Kürdistan’ın her yerine dalga dalga yayılıyor. Öfkemiz çok büyük bu öfke bir yıllık beş yıllık bir öfke değil, bedeli yıllara sığamayan yüz yıllık bir yok saymanın ve yüz yıllık bir inkârın öfkesi. Seçimden sonra bunların hepsi bitecek. Partimiz üzerindeki ablukalar, Amed’te bir araya geldiğimiz her etkinlikte etrafımızı saran ablukaların da yıkılış günü gelecek. Cezaevlerinde, özelikle İmralı’dan başlayan ve bütün topluma yayılan tecrit siyaseti son bulacak” dedi.

Kaynak: MA

 

#Bismil #Rezanda #iftar #sonrası #büro #açılışları #yapıldı

EN SON EKLENENLER