Dina’nın cenazesi ailesine bilgi verilmeden İstanbul’a getirildi

Karabük’te ölü bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cenazesi ailesine ve büyükelçiliğe haber verilmeden İstanbul’a gönderildi

Karabük’te, Filyos Çayı’nda ölü bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki cenazesinin Gabon Büyükelçiliği ve ailesine haber verilmeden İstanbul’a gönderildiği ortaya çıktı.

Bir kişi tutuklandı

Dina’nın, yalın ayak sokakta koştuğu görüntüler ortaya çıkarken, başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrolle serbest bırakılırken 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar ise tutuklandı.

Taciz edildiği mesajlar çıktı

Öte yandan Dina’nın tacize uğradığı ve annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediği ses kayıtları da ortaya çıkarken, Dina’nın ölümü aydınlatılana kadar cenazesinin morgda bekletileceği bildirildi fakat Gabon Ankara Büyükelçiliği ve ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, kendilerine haber verilmeden cenazenin İstanbul’a gönderildiğini açıkladı.

Kendilerine bilgi verilmesi gerektiğini belirten Şeker, Dina’nın cesedinin taşınmasının zaruri olması durumunda kanunen Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi gerektiğini de ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

 

#Dinanın #cenazesi #ailesine #bilgi #verilmeden #İstanbula #getirildi

EN SON EKLENENLER