Kent yakınına dökülen molozlar hastalık saçıyor

Deprem kentlerinden olan Meletî’de kent yakınına dökülen molozlardan kaynaklı şehir hastalıklara yüz yüze. SES Meletî Şubesi Eşbaşkanı Veysi Apak, özellikle dökülen molozlardaki asbestten kaynaklı ilerde çok ciddi hastalıklar oluşabileceğine dair uyarıda bulundu

Mereş (Maraş) merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Meletî’de (Malatya) yerle bir olan binaların enkazları kaldırılmaya devam ediyor. Yıkım ve moloz kaldırma işlemlerinde uygulanan yöntemler, kentin üzerine toz bulutu çökmesine yol açarken, toz bulutu beraberinde hastalıkları getiriyor. Özellikle ortaya çıkabilecek hastalıklara dikkat çekiyor.

Hastalıklar artabilir

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Mahmut Altıntaş’a konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Meletî Şubesi Eşbaşkanı Veysi Apak, kentin gelecekte ciddi hastalıklarla yüz yüze kalacağını belirtti.

Molozlar kentin hemen yanına dökülüyor

Bilimsel olmayan yöntemler ile taşınan molozlarında yerleşim yerlerine döküldüğünü kaydeden Apak, “Seçilen merkez Yeşilyurt ilçesindeki mezarlık alanı kentin hemen yanı. Beton ve demir asbest taşımına yol açıyor ve hastalık oluşturuyor” diye konuştu.

Su yok, tuvalet yok, hijyen yok

Toz salınımının yanında çadır kentlerde yaşayan depremzedelerinde hastalıklar ile yüz yüze bırakıldığını belirten Apak, “Kentte 2 aydır temiz su sağlanamadı. Depremzedeler temiz suya ulaşamadıkları için, ciddi oranda temizlik sorunu yaşıyor. Buda hastalıklara yol açıyor. İshal ve mide rahatsızlıkları başını almış gidiyor. Çadır kentlerde ortak kullanılan tuvalet, banyolarda Hepatit, Zatürre ve daha bir çok hastalığa yol açıyor” diyerek uyarıda bulundu.

Aşılar yapılmalı

Meletî’nin gelecekte ciddi hastalıklarla karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Apak, “Aşılama işlemi geciktirilmemeli, derhal yapılmalıdır. Çadır kentlerde kalanlar derhal konteynır kentlere taşınmalı. 70 gün geçti, ancak hala konteynır sorunu çözülmedi” diye konuştu.

MELETÎ

#Kent #yakınına #dökülen #molozlar #hastalık #saçıyor

EN SON EKLENENLER