Qeleban ve Kerboran’da büro açılışı: Sandıklara sahip çıkalım

Seçim çalışmaları kapsamında Qeleban ve Kerboran’da büro açılışları yapıldı. Renkli geçen açılışlarda konuşan adaylar sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı

Yeşil Sol Parti Şırnex İl Örgütü, seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına yoğunluk verdi. Şırnex genelinde, seçim bürolarının açılışını coşkuyla gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, Qeleban (Uludere) de ilk seçim bürosunun açılışını Yeşilyuva Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Şölen havasında geçen açılış etkinliğine Halkların Demokratik Partisi (HDP), il ve ilçe örgütleri, Yeşiler ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Özgür Kadın Hareketi(TJA), Barış Anneleri Meclisi yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

‘Genç başladık, genç başaracağız’
Açılışta konuşan HDP’li Hasan Özgüneş, Şırnex’te 4-0 yapacaklarını söyleyerek, “Genç başladık, genç başaracağız. Bayrağı yeni arkadaşlarımıza devir edeceğiz. Halkımızın karanlıktan kurtulması için biz Demirci Kawa olacağız. Barışın gelmesi için, savaşın bitmesi için 14 Mayıs’ta sandık başına gidip oyumuzu kullanacağız ve sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

‘Bunları bu seçimde göndermemiz lazım’

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Şırnex Milletvekili adayı Newroz Uysal, AKP-MHP’nin iktidarına dikkat çekip şöyle konuştu: “21 yıldır AKP iktidarda. 21 yıldır Kürtlere ve Kürtlerin doğasına yaptığı soykırım ortada. Şimdi derin bir krizin içindeler ve yine savaş girişimleri var. Savaş politikları hala sürüyor. Bu çok önemli bir seçim. Çok bedel ödedik bunları bu seçimde göndermemiz lazım.”

‘Sandıklarımıza sahip çıkalım’

Yeşil Sol Parti Şırnex Milletvekili adayı Ayşegül Doğan ise, “Birlikte barış halayları çekmemiz için Şırnex’te dört vekilin dördünü de parlamento göndermemiz lazım. Sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sandık başına gittiğimizde, başımıza neler getirdiklerini unutmayalım” diye konuştu.

Diğer adaylar Bedirhan Osal ve Zeki İrmez de Şırnex halkına sandığa gitme çağrısını yineledi.

Mêrdîn

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla Mêrdîn’in (Mardin) Kerboran (Dargeçit) ilçesinde buluna Bahçebaşı Mahallesi’nde büyük bir coşku ve heyecanla seçim bürosunu açtı. Yeşil Sol Mêrdîn adayı George Aslan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdîn İl Eşbaşkanı Berivan Bahçeci ve beraberindeki heyet Kerboran girişinde partililer ve halk tarafından karşılandı. Kitle ardından konvoy şeklinde ilçe merkezine doğru hareket ederken, ilçede halk zafer işaretleri ve zılgıtlarla heyeti karşıladı. Heyet ardında seçim bürosunun açılacağı Bahçebaşı Mahallesi’ne geçerken, burada da halk tarafından zılgıt ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla karşılandı. Halay ve büro açılışı öncesi konuşmalar yapıldı.

‘6-0 çıkaracağız’
Burada konuşan aday George Aslan ise, 14 Mayıs’ta önlerinde kara ve aydınlık olmak üzere iki yolun olduğunu kaydederek, “Kara yol; 21 yıldır baskı, zulüm, savaş ve tutuklamalar dışında başka bir şey görmedik. Bundan kaynaklı sandıklara giderken halkımız bunları hatırlayarak oylarını kullanmalı. Aydınlık yol ise yapılan ittifak yoludur. Bu yol ise aydınlık ve demokrasi yoludur. Bugün 7’den 70’e herkes ayakta ve örgütlü. Bundan kaynaklıda bizler seçimde 6-0 çıkaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi anneler tarafından kesildi. Program büyük bir coşku ve heyecanla çekilen halaylarla son buldu.

HABER MERKEZİ

#Qeleban #Kerboranda #büro #açılışı #Sandıklara #sahip #çıkalım

EN SON EKLENENLER