Afganistan’da kız öğrencilerin okulları Taliban tarafından kapattıldı

Kız öğrencilerin 6’cı sınıftan sonra eğitim görmeleri yasaklanan Afganistan’da kız öğrencilerin devam ettiği okullar Taliban tarafından kapatıldı

Afganistan’da Taliban’ın Ağustos 2021’de yönetimi ele geçirmesi sonrasında özellikle kadınları hedef alan yasak ve kısıtlamalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Taliban’ın, ülkenin güneyinde bulunan Kandahar ve Helmand kentlerindeki sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen eğitim merkezleri ve enstitülerini ani bir kararla kapattığı bildirildi.

Gerekçe açıklanmadı

Kapatılan eğitim kurumlarında daha çok 6’ncı sınıf üstü kız çocukları eğitim görüyordu. Taliban’a bağlı Eğitim Bakanlığı’ndan konuya dair yapılan açıklamada Helmand ve Kandahar vilayetlerinde söz konusu okullarda bir heyet tarafından yapılan inceleme neticesinde kapatma kararının alındığı ve ilgili merkezlere bildirildiği belirtildi. Söz konusu iki vilayet, Taliban’ın etkisinin en yüksek olduğu yerleşim merkezleri olarak biliniyor. Kapatma kararının gerekçesi ise açıklanmadı.

Eğitim merkezlerinin faaliyetlerinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını doğrulayan Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Mutavekil Ahmed, ise “Karar halktan gelen şikayetler üzerine alındı” dedi. Ahmad söz konusu şikayetlerle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

DIŞ HABERLER

#Afganistanda #kız #öğrencilerin #okulları #Taliban #tarafından #kapattıldı

EN SON EKLENENLER