Pirsûs’ta iftar programı düzenlendi

Pirsûs’ta düzenlen iftar yemeğinde konuşan HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, ‘HDP olarak büyük bir güçle barışı destekliyoruz. Halkımızın çocukları barış için, bu toprakların özgürleşmesi için büyük bedeller ödüyor’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), Riha’nın Pirsûs (Suruç) İlçesi’nde iftar yemeği verdi.

Karayolu Mahallesi’nde (Ser Rîya Qerê) bulunan düğün salonunda yapılan iftar programına Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Barış Anneleri İnisiyatifi’nden çok sayıda kişinin yanısıra yüzlerce yurttaş katıldı.

DSG’nin açıkladığı deklarasyona destek

İftardan önce okunan mevlit ile başlayan programda, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla devam etti. İftar programında konuşan HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, zorlu bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, “Dört bir yanımızda savaş yürütülüyor. Bu Ramazan ayında onurlu bir barış çağrısında bulunuyoruz. Onurlu bir barış için de partimiz hazırdır ve bunun için çalışıyor” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de DSG’nin açıkladığı deklarasyona değinen Öcalan, “Dün Rojava’da QSD, bir deklarasyon yayınlayarak Suriye ve Türkiye rejimine karşı onurlu bir barış çağrısında bulundu. Biz de bu çağrıyı destekliyoruz. 2011’den bu yana Rojava ve Suriye’de bir savaş yürütülüyor. Bu savaşın durması için Ortadoğu halklarının barışçıl çözüm üretilmesi gerekiyor. HDP olarak büyük bir güçle barışı destekliyoruz. Halkımızın çocukları barış için, bu toprakların özgürleşmesi için büyük bedeller ödüyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla oruç açıldı. Yemekten sonra okunan duaların ardından program sonlandı.

HABER MERKEZİ

#Pirsûsta #iftar #programı #düzenlendi

EN SON EKLENENLER