TJA’dan seçimlere ilişkin çağrı: Kadınlarla birlikte değiştireceğiz

14 Mayıs seçimlerine dair tutum belgesini açıklayan TJA tüm kadınları Yeşil Sol Parti kadın beyannamesi etrafında kenetleme çağrısında bulundu

Özgür Kadın Hareketi (TJA), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin tutum belgesini açıkladı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, tekçi zihniyete sahip birinci yüzyılını geride kaldığı, ikinci yüzyılına girerken de Türkiye ve Kürdistan halkları açısından önemli olduğu vurgulandı. Bu yüzyıllık süreçte halkların, inançların ve kadınların yok sayıldığını belirten açıklamada, “Ulus devlet zihniyeti içerisinde inkâr edilmiştir. Bu yüzyıllık inşa; milliyetçilik, toplumsal cinsiyetçilik, bürokrasi ve tekelleşme ile şekillenmiştir. İşte bu parametreler, aynı zamanda ulus-devlet anlayışının olmazsa olmazlarıdır. Cinsiyetçilik, tarih boyunca iktidarların ve erkek-aklın demokratik, ahlaki ve politik bir yaşama karşı kullandığı bir silah olmuştur” denildi.

‘Birleşme çağrısı’

Yapılan açıklamada tüm kadınları Yeşil ve Sol Parti Kadın Meclisi’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi yaptığı beyanat etrafında birleşme çağrısında bulunuldu. Açıklamada, Türkiye ve Kürt halkı için yeni bir yüzyılın başlangıcında geçmiş yüzyılda halkın, inançların ve kadınların yok sayıldığı vurgusu yapıldı. Milliyetçilik, cinsiyet ayrımcılığı, bürokrasi ve tekelleşmenin hüküm sürdüğü bir asırlık inşanın sonucu olduğuna dikkat çekildi.

‘Erkek-devlet aklı şideti derinleştirdi’

Açıklamada, ulus-devlet yaklaşımının parametrelerinin tarihsel olarak iktidardakiler ve erkek zihinler tarafından demokratik, ahlaki ve siyasi hayata karşı bir silah olarak kullanılan cinsiyet ayrımcılığının da önkoşulu olduğu belirtildi. Açıklamada, “Kadınları hapseden bir anlayış olarak nitelendirilen ulus-devlet anlayışı ve Erkek-devlet aklı, derinleştirdiği şiddet politikasıyla her gün daha da ağırlaşan bilançolarla kadın cinayetlerinin sistematik bir hal almasının esas sorumlusudur. Yargı tarafından korunan erkek, cezasızlık zırhıyla alabildiğine kadın kimliğinin tüm yaşam alanını işgal etmiştir” denildi.

’20 yılda halka büyük yıkımlar yaşatıldı’

AKP-MHP faşist erkek iktidarının son 20 yılda halka büyük yıkımlar yaşattığı ve kadınları köleleştirdiği belirtilen açıklamada, bu sistemin kadınları cinsel objeler, metalar, soyunu devam ettirecek fabrikalar ve evlerine hapsedilen makul kadınlar gibi farklı şekillerde köleleştirdiği vurgulandı. Ayrıca açıklamada, AKP hükümetinin faşist politikaları  ve Cumhur İttifakı’nın kadın düşmanlığını ortak payda haline getirdiği vurgusu yapıldı. Açıklamada, “TJA olarak, her zaman ve her yerde olduğu gibi haklarımıza, yaşamımıza ve özgürlüğümüze daha çok sahip çıkmamız, daha çok birlikte olmamız, daha çok yan yana yürümemiz ve çalışmamız gerektiğine inanıyoruz” diye belirtildi.

‘Kadınlarla birlikte değiştireceğiz’

Açıklamada ,Cumhur İttifakı’nın iktidarının devam etmesi halinde kadın hakları ve güvenliğinin tamamen ellerinden alınacağı ve tüm ülkenin karanlık bir döneme gireceği uyarısı yapıldı. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu kapsamda;  tüm kadınları, feminist hareketleri ve kadın aktivistleri kadın özgürlük mücadelesini büyütme çağrısını ve bunun politik adımlarını gerçek bir çözüm perspektifi ile ortaya koyan Yeşil ve Sol Parti’nin Kadın Meclisinin beyannamesi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz! Yeşil ve Sol Parti ve Kadın Meclisinin faşizme karşı verdiği mücadelenin büyütülmesi, faşizm koşullarının yıkılmasındaki en büyük mücadele odaklarından olacaktır. TJA olarak; tekçi erkek zihniyete karşı ‘Birlikte Değiştireceğiz’ sloganı ile yola çıkan ve kadın özgürlüğünü evde, sokakta, meydanlarda, mecliste örgütleme iradesini koyan bütün kadınları selamlıyor, ‘Kadınlarla Birlikte Değiştireceğiz’ diyoruz!”

AMED

 

 

#TJAdan #seçimlere #ilişkin #çağrı #Kadınlarla #birlikte #değiştireceğiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER