Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları sürüyor

Yeşil Sol Parti, birçok kent ve ilçede seçim çalışmaları kapsamında büro açılışları ve halk buluşmalarını sürdürüyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarını birçok il, ilçe ve mahallelerde tüm hızıyla sürdürüyor. Yoğun ilgi gösterilen Yeşil Sol Parti adayları, davul zurna ile karşılanırken, adaylar halkın yaşadığı sorunlara karşı kalıcı çözümlerle geldiklerini belirtti.

Şirnex

Yeşil Sol Parti Şirnex’in Elkê ilçesi ile Qilêban’ın Dêrahînê (Uzungeçit) beldesi ve Basa’da ( Güçlükonak) büro açılışı gerçekleştirdi. Elkê’de gerçekleştirilen büro açılışına Yeşil Sol Parti Adayları Newroz Uysal, Bedirhan Osal, Yeşil Sol Parti ve HDP il ve ilçe örgütleri ile yüzlerce kişi katıldı. Heyet Bêrman köyünde davul ve zurna ile karşılandı.

Ardından Elkê’ye geçen heyet burada sloganlarla seçim bürosuna kadar yürüdü. Büro açılışından önce adaylar halk ile birlikte halay çekti.

‘Kalıcı çözüm getireceğiz’

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex adayı Newroz Uysal, seçimin önemine dikkat çekerek, “İnsanlar diliyle, suyuyla, toprağıyla ve kimliğiyle onur duyar. Ama halkımız bu saldırılara karşı her yerde kimliğine ve kültürüne sahip çıkıyor. Tahammülsüzlükleri biliyoruz, korkuları kirliliklerinden geliyor. Bizler hep birlikte bu kirliliğe karşı büyük bir mücadele verdik. Evlerimizde, sokaklarımızda, cezaevlerinde ağır bedeller ödedik. Bu yüzden Yeşil Sol Parti yeni bir adımdır. Bizler kalıcı bir çözüm getireceğiz” dedi.

‘Hesabını hep birlikte soracağız’

Yeşil Sol Parti’nin adayı Bedirhan Osal ise, halkın bu seçim sürecinde de görevini yerine getirmesinin elzem olduğunu söyleyerek, “Yıllardır dilimize, kültürümüze, kimliğimize saldırıyorlar. Gerekirse az uyuyacağız, az yemek yiyeceğiz ama sokak sokak, mahalle mahalle çalışmalarda yer alacağız. 14 Mayıs’ta elimizden alınan her şeyin hesabını hep birlikte soracağız” diye belirtti.

Konuşmalar ardından adaylardan oluşan heyet Qilêban’ın Dêrahînê beldesine geçti. Burada büro önünde halay çeken heyet, kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmalar ardından büro açılışı zılgıtlarla açıldı.

Basa’da büro açılışı

Seçim çalışmalarının bir diğer kolu da Basa’da (Güçlükonak) önce esnaf ziyareti gerçekleştirip ardından, ilçede ki ilk seçim bürosunun açılışını Yeni Mahalle’de gerçekleştirdi. Şölen havasında geçen açılışa Yeşil Sol Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayları Ayşegül Doğan ve Zeki İrmez’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Doğan, yeni yüzyılın kadınlar öncülüğünde değişeceğini vurgulayarak, seçim gününde sandık güvenliği için herkesi sandıkları korumaya davet etti. Bu seçimin kendileri için önemini anlatan Doğan, “Yeni bir yüzyılın başlangıçındayız ve yeni bir süreç başlıyor. Kürtler öncülüğünde kuruluyor bu süreç. Bunun için 14 Mayıs çok önemlidir. En büyük bayram 14 Mayıs olacak. Bizler savaştan yana değiliz bizler yeni bir yol yeni bir yaşam arıyoruz” dedi.

’14 Mayıs fırsat’

Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Zeki İrmez de, seçim çalışmaları için herkese destek çağırısında bulunarak, “14 Mayıs bizim için güzel bir fırsattır. Onun için seçim gününe kadar her yerde herkesle temas halinde olmamız ve köy köy, ev ev seçim çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Boşa giden her bir oy AKP-MHP faşizmi için destek niteliğinde olacak” diye konuştu.

Büro açılışı ardından çekilen halaylarla program son buldu.

Sêrt

Sêrt’te seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti İl Örgütü, Merkez ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde bulunan meyve-sebze hali esnafına ziyarette bulundu. Milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, İl Eşsözcüleri Eşref Tekin ve Emine Aşkara’nın bulunduğu heyet, hal esnafı tarafından ilgiyle karşılandı. Heyetin destek çağrısından bulunduğu bir esnaf, “Biz de sağda solda çalışıyoruz” dedi. Bir diğer esnaf ise ziyarette bulunan heyete, “İnşallah, her üçünü de meclise yollayacağız” sözleriyle desteğini paylaştı. Heyet içerisinde bulunan, yerine kayyım atanan eski Belediye Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Tuncer Bakırhan’a desteklerini yineleyen başka bir esnaf ise, “Başarılar, biz hazırız. Belediye başkanlığını bizden aldılar ama seni vekil olarak yollayacağız” diye belirtti.

Xarpêt

Yeşil Sol Parti Xarpet adayları ise Hicret Mahallesi’nde bulunan Öküzgözü Sokağı’nda seçim bürosunu gençlerin yoğun katılımıyla açtı. Açılışta, adaylardan Savaş Erdoğan, Sultan Yaray birer konuşma yaptı. Açılış kurdelesini milletvekili adayları ve kadınlar eşliğinde kesildi.

#Yeşil #Sol #Parti #seçim #çalışmaları #sürüyor

EN SON EKLENENLER