Kadınlar 26 Nisan’da Wan mitinginde buluşuyor

Yeşil Sol Parti Wan’da kadın mitingi düzenleyecek. 26 Nisan’da düzenlenecek mitinge katılma çağrısı yapıldı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Genel seçimleri için birçok bölgede miting hazırlıkları yapıyor. Bu kapsamda Wan’da 26 Nisan günü kadın mitingi düzenlenecek. Kadınlar, Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkiinde bulunan Kadın Seçim İrtibat Bürosu’nda düzenledikleri basın toplantısıyla miting hakkında bilgi verdi.

 Mitinge çağrı

Toplantıya Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD)Kadın Komisyonu, Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti kadın milletvekili adayları ve çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan ÖHD avukatlarından Ebru Demirtepe, 14 Mayıs seçimlerinde en önemli nokta kadınların rengini ve sözü ile değiştirme gücü rolündeki etkisine işaret ederek, tüm kadınları 26 Nisan tarihinde düzenlenecek olan mitinge davet etti.

Buldan, Demirtaş ve sanatçı Xecê katılacak

Musa Anter Barış Parkı’nda 26 Nisan saat 12.00 düzenlenecek mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  Başak Demirtaş, Wan Yeşil Sol Parti milletvekili adayları konuşmacı olarak katılacak. Mitingde sanatçı Xecê de ezgilerini seslendirecek.

Toplantı “Jin jiyan azadî” sloganı, alkış ve zılgıtlarla sonlandırıldı.

WAN

#Kadınlar #Nisanda #Wanmitinginde #buluşuyor

EN SON EKLENENLER