Adres tarifi ‘üstü kapalı görüşme’ sayıldı!

Tutuklu gazetecilerden Elif Üngür’ün iddianamesinde adres bilgisi verme ‘üstü kapalı konuşma’ olarak geçti

Amed’de 16 Haziran 2022’de tutuklanan 16 gazeteciden biri olan gazeteci Elif Üngür için iddianamede sunduğu Medya Kültür programındaki içerikler suçlama konusu yapıldı.
Gazeteciler, 11 Temmuz’da Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacakken, gazetecilere yöneltilen suçlamaların detayları da netleşiyor.

Festival açılışı sunumu suç sayıldı

İddianamede, gazetecilerin gözaltına alındığı tarihte yapım şirketlerine yapılan baskınlarda el konular “deliller” arasında Üngür’e dair herhangi bir “delil” bulunamadığı belirtildi. Ancak Üngür’ün sunduğu Medya Kültür programındaki içerikleri suç delili olarak gösterildi. Newroz, Kuzey ve Doğu Suriye’deki kültürel etkinlikler, toplatma kararı bulunan kitaplara dair programda yer alan içerikler suç sayılırken, İstanbul Kürt Film Festivali’ne dair yapılan, “Festival yoğun bir ilgiyle başladı. Festival açılısı 1933 yılında çekilen Ezidi Kürtler filmiyle yaptı. Festival başta Halil DAG ve Hacı Lokman BIRLIK olmak üzere özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı durusuyla başladı” sunum da suç olarak gösterildi.

Adres gösterme ‘Şüpheli’ görüldü

İddianamede, yapılan programların içeriğinin örgüt tarafından yapılan talimatlarla yapıldığı iddia edilirken, iddianamedeki dikkat çekici ayrıntılardan birisi ise, bir telefon tapesi oldu.
İddianamede, Üngür’ün, İ.S.’ye ait telefon üzerinden M. adlı kişiyle yaptığı görüşmeye yer verildi. İddianamede, İ.S.’nin Emniyet Bilgi Sistemleri’nde herhangi bir ilişik kaydının bulunmadığı tespit edildiği, M. adlı kişinin de tespitinin yapılamadığı ifade edildi.

Üstü kapalı konuşma

İddianamede, söz konusu görüşme “şüpheli görüşme” olarak nitelendirildi. Ayrıca M. adlı kişinin, telefon görüşmesinde Üngür’e gideceği yere dair bilgi vermemesi ise, “üstü kapalı konuşma” olarak değerlendirildi.

Haber: Azad Altay / MA

#Adres #tarifi #üstü #kapalı #görüşme #sayıldı

EN SON EKLENENLER