Yeşil Sol Parti ilk mitingini Colemêrg’te yapıyor

24 Nisan’da Colemêrg’te İlk seçim mitingini gerçekleştirecek olan Yeşil Sol Parti, 14 mayıs seçimlerinde iktidara güçlü cevap vermeye hazırlanıyor

Kurdistan ve Türkiye’de halklar 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde iktidarı değiştirmeye hazırlanıyor. Özellikle Kürt ve sol-sosyalist seçmenin ilgisini üstüne çeken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim irtibat büro açılışları dahi miting havasında geçiyor. Özellikle Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılma tehlikesine karşı Yeşil Sol Parti ile seçimlere gireceğini duyurması da bu ilgiyi iki katına çıkardı.

Başlangıç Colemerg’te

Halkta büyük bir umut uyandıran Yeşil Sol Parti, seçimlere sayılı günler kala kent kent miting programları çıkarmaya başladı. Yeşil Sol Parti’nin ilk miting adresi ise seçim coşkunun dorukta olduğu kentlerden biri olan Colemêrg (Hakkari). Miting, 24 Nisan (Pazartesi) günü Colemêrg merkezde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Eski TEDAŞ binası meydanında saat 13.00’da yapılacak. Mitinge ise Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Wan 1’inci Sıra Adayı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Êlih 1’inci Sıra Adayı Keskin Bayındır ile Başak Demirtaş, bölge vekilleri ve Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekili adayları katılım sağlayacak. Mitingde ayrıca sanatçı Azad Bedran da ezgileri ile sahne alacak.

‘Halkın tercihi demokrasi olacak’

Yeşil Sol Parti’de amaç açılışları yapılan ve adeta mitinge dönüşen seçim bürosu açılışlarına katılan binleri on binler yaparak miting alanında buluşturmak. Mitingin hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren HDP Parti Meclis (PM) üyesi Leyla Atsak, 14 Mayıs’ın Türkiye açısından değişim ve dönüşüm seçimi olduğunu dile getirerek, halkın tercihinin demokrasiden, barıştan ve adaletten yana olacağını vurguladı.

‘AKP’nin gitme vakti geldi’

Çalışmalarına dikkat çeken Atsak, şimdiye kadar kent merkezinde 4 tane seçim bürosu açtıklarını söyledi. Atsak, “Büro açılışlarında aday tanıtımlarımız oldu halkın sahiplenmesi ve coşkusu, AKP iktidarın artık gitme zamanı olduğunu gösterdi. Kazanımlarının başarılarının sahibi halklardır. Sokaklarda, mahallelerde, meydanlarda direnen ve mücadele eden gençlerin ve kadınların seçimidir. Bu sloganlarla biz kendi çalışmalarımızı mahallelerde halk toplantıları, halk buluşmaları ve ziyaretleri bu şekilde devam ettiriyoruz” dedi.

‘14 Mayıs kadınların, gençlerin sesi olacaktır’

Halkın alanlarda PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması, hak ihlalleri ve yaşanan hukuksuzlukların son bulması mesajı verdiğini kaydeden Atsak, yaşanan adaletsizliklere karşı 14 Mayıs seçimlerinde insanların kendi seslerini adaletten yana kullanacağını vurguladı. Atsak,  AKP-MHP iktidarının gençlere ve kadınlara dönük politikalarını da hatırlatarak “hesap sorma” seçimi olacağının altını çizdi. Atsak, “14 Mayıs kadınların, gençlerin sesi olacaktır. Seçime kadar Colemêrg’te çalmadığımız kapı, gitmediğimiz ev kalmayacaktır. Yeşil Sol’u herkese tanıtacağız” diye ekledi.

Mitinge çağrı

14 Mayıs’a kadar ev, köy ve mahalle ziyaretlerinin aralıksız bir şekilde süreceğini ifade eden Atsak, 24 Nisan’da ilk start mitinglerine de çağrı yaparak, “O meydanda yine halklarımızın sesi gür ve coşkulu bir şekilde iktidarın gitmesi yönünden çıkacaktır. Colemêrg ilinin bu coşku ve heyecanı 14 Mayıs’ta sandıklara yansıyacağından çok eminiz. Kentten çıkaracağımız 3 vekille, Meclis’i daha güçlü tutacağız. Kazanımlar ve başarı direnen halkların olacaktır” dedi.

COLEMÊRG

#Yeşil #Sol #Parti #ilk #mitingini #Colemêrgte #yapıyor

EN SON EKLENENLER