Mûş’tan İzmir’e her yer Yeşil Sol

Yeşil Sol Parti Kurdistan ve Türkiye’de birçok kentte çalışmalarına devam etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler kapsamında kent kent, sokak sokak çalışmalarına devam ediyor.

Amed

Bayramlaşma ziyaretlerini sürdüren Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları Sûr, Peyas (Kayapınar), Rezan (Bağlar) ve Yenişehir ilçelerine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek yurttaşlarla bayramlaştı.

Adaylardan Adalet Kaya ve Samed Mengüc, Halkaları Demokratik Partisi (HDP) Amed Eşbaşkanı Gülistan Atasoy oluşturduğu heyet Sûr ilçesine bağlı Saxdî, Zorava, Sadtî, Henîfî, Arzûlî mahallelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan vekil adayı Samed Mengüç, cumhuriyet tarihinde 10 yılda bir askeri darbe yapıldığını vurgulayarak, “100 yıllık bu makul tarihi değiştirecek kapıyı arayabiliriz” diye konuştu.

Vekil adayı Adalet Kaya da, iktidarın çöktürme politikasına değinerek, “Temel amaç özel savaşla gençleri, kadınları iradesizleştirmektir. Ayşe Gökkan, Ayla Akat ve bir çok arkadaşımız tutuklandı. En son depremde Kürtler, Aleviler açlığa ve ölüme terk edildi. Buna dur diyebilmek için bir oyla bunu bitirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Şırnex

Yeşil Sol Parti, Şirnex’ın Silopiya (Silopi) ilçesinde yarın düzenlenecek kadın mitingi için hazırlıklar sürüyor. Newroz Alanı’nda saat 13.00’te yapılacak mitinge Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP Kadın Meclisi Ayşe Acar Başaran konuşmacı olarak katılacak. Mitinge çağrı amacıyla adayların da katılımıyla Başak Mahallesi’nde bildiri dağıtımı yapıldı.

Adana
Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe Mahallesinde depremzedeleri ve esnafları ziyaret etti. Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Hatimoğulları, “Yaralarımızı birlikte saracağız” dedi. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatma davasına karşın seçime Yeşil Sol Parti ile girdiklerini ifade eden Hatimoğulları, yurttaşlardan Yeşil Sol Parti için oy istedi.

Wan

Yeşil Sol Parti, Serhat’taki bütün kentlerde çalışmalarına hız verdi. Wan’da Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve il yöneticileri, Elbak (Başkale) ilçesine bağlı Xoşebê beldesinde seçim bürosu açtı. Yoğun katılımla gerçekleşen açılış sonrası, milletvekili adayları ile beraberindeki heyet, 26 Nisan’da kent merkezinde gerçekleştirilecek “Kadın Mitingi”ne dair belde de bildiri dağıttı. Heyet daha sonra, Elbak ilçesine giderek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Îdir

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, kent merkezinde bulunan Konaklı Mahallesi’nde yurttaşları ziyaret etti. Ziyarette TJA’lı kadınlar, seçimlere dair halkı bilgilendirerek, Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısı yaptı.

Mûş

Mûş’ta seçim çalışmalarını hızlandıran Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, ilçe ve köylerde halka bir araya gelerek 27 Nisan’da kent merkezinde gerçekleştirilecek miting için çağrı yaptı. Köylerde halk ile bir araya gelen adaylardan Serhat Dursun ve Sümeyye Boz, mitinge katılım çağrısı yaparak, partilerinin etrafında kenetlenme talebinde bulundu.

Kentte AKP ve MHP iktidarına verecek tek oylarının bile olmadığına dikkati çeken Sezai Temelli de, Kürt halkı ve Türkiye halklarının artık her şeyin farkında olduğunu söyleyerek mitinge çağrı yaptı.

Bursa

Yeşil Sol Parti, İnegöl’ün Karadeniz Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Birçok partilinin katıldığı açılışta, büronun içi ve bulunduğu sokak Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldı. Gençlerin yoğlun ilgi gösterdiği açılışa, Yeşil Sol Parti Bursa milletvekili adayları Ceylan Erol Erdoğan, Necdet İpekyüz, Ayten Avdan, Bahat Toprak, Ali Sungur, Kemalettin Yıldız, Kemal Doğan, Melek Yalçıner, Cahit Kırkazak ve Yeşil Sol Parti Bursa il eşsözcüsü Azra Güllüpınar katıldı. Açılışta konuşan İpekyüz, günün dayanışarak, paylaşmanın günü olduğunu dile getirdi.

İzmir

Yeşil Sol Parti, İzmir Menemen ilçesinde iki seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. İlk olarak Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa Yeşil Sol Parti İzmir 2’inci Bölge Milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Gençlerin yoğun olarak katıldığı gözlenen açılışta sık sık sloganlar atıldı. Coşkulu geçen açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Canan Kebenç Özkan, bu bayramın iktidarın devrileceği bayramın habercisi olacağını söyledi.

Kitle ardından Mermerli Mahallesi’nde açılacak olan seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Metro yolu ve Sevgi yolu üzerinden yürüyen kitle, sık sık “Jin, jiyan, azadî” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Yürüyüş boyunca arabalardan korna çalınırken, yol üzerindeki yurttaşlarda zafer işaretleriyle destekte bulundu.

Büro açılış halaylar ve alkışlarla son buldu.

HABER MERKEZİ

#Mûştan #İzmire #yer #Yeşil #Sol

EN SON EKLENENLER