Pervin Buldan: AKP-MHP iktidarına son vereceğiz

Wan’da konuşan Pervin Buldan ‘Hakkari’de 3-0 dedik, Wan’da 8-0 sıfır yapacağımıza inanıyoruz.” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Wan Milletvekili Adayı Pervin Buldan, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesinde Yeşil Sol Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyarete HDP Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Sait Dede ve Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekili adayları katıldı. Elbak seçim bürosu önünde coşkuyla karşılanan heyet, burada yapmak istediği ziyaret halk buluşmasına dönüştü.

‘Elbak halkına başarılar diliyorum’

Colemêrg’te, Yeşil Sol Parti’nin gerçekleştirdiği seçim start mitingini görkemine dikkat çeken Buldan, “Gerçekleştirdiğimiz bu miting yapılacak olan tüm mitinglere örnek olmasını bekliyoruz. Coşkulu, kararlı ve gerçekten soğuk havaya rağmen binlerce insanın alanların doldurduğu bir miting gerçekleşti. Bu mitingler bizlerin seçimlerde, alacağımız oyun oy oranını yükselteceğimizi ve aynı zamanda yüz milletvekili hedefimizi gerçekleştirmenin bir göstergesi olarak algılanmalıdır. Elbak halkına bu seçimlerde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 ‘AKP-MHP iktidarına son vereceğiz’

Wan’da 14 Mayıs seçimlerinde 8 milletvekilinin tamamını çıkarma hedefiyle bir çalışma yürüteceklerini söyleyen Buldan, “Size söz veriyorum AKP’yi bu bölgede tabela partisi haline getireceğiz. Hakkari’de 3-0 dedik, Wan’da 8-0 sıfır yapacağımıza inanıyoruz. Bu konuda en çokta Başkale halkına güveniyoruz. Başkale en yüksek oy oranının çıktığı ilçelerden sadece bir tanesidir. Bizim yüz akımızsınız. Sizler bu seçimler çalışmalarımızda ve oylarımızda belirleyici bir role sahipsiniz. 21 yıllık AKP-MHP iktidarını saltanatını, zulmünü ve baskının sona ereceği bir seçimdir. Bu seçimlerde, AKP’nin baskılarına, zulmüne, hukuksuzluklarına son vereceğiz” dedi.

‘Son demlerini yaşıyorlar’

AKP-MHP iktidarının son demlerini yaşadığını ifade eden Buldan, “bu son demlerini yaşarken Diyarbakır merkezli birçok ilimizde gözaltı operasyonları yaptılar. Bu operasyonun adı bir kumpas operasyonudur. Çünkü seçimler yaklaştıkça, seçim çalışmalarını yürütecek olan, seçimlerde görev alacak olan avukatlara, seçimlerde sahne alacak sanatçılara, çalışma yürütecek olan arkadaşlarımıza yönelik yapılan bu operasyonun şiddet ve nefretle kınıyoruz. kaybettikçe saldırıyorlar ama saldırdıkça daha çok kaybedecekler. bu yüzden bütün bu baskılara, engellemelere, faşizm koşullarına ve halkımızı birlik ve beraberlik önemine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Gün birlik ve beraberliğimizi yaratma günüdür. Mücadelemizi büyütme, faşizmi yenme günü ve AKP’yi tabela yapma günüdür” diye konuştu.

WAN

#Pervin #Buldan #AKPMHP #iktidarına #son #vereceğiz

EN SON EKLENENLER