Yeşil Sol Parti Qers adayları gazetecilerle buluştu

Yeşil Sol Parti Qers milletvekili adayları, kentte bulunan gazetecilerle bir araya geldi. Adaylar kentte yerel basının sorunlarını konuştu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi( Yeşil Sol Parti) Qers milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp, Sertaç Çelikkaleli, basın emekçileri ile buluştu. Etkinlikte kentteki yerel basının sorunları dinlenirken 25 Nisan günü Amed merkezli düzenlenen gözaltı operasyonlarına tepki gösterildi.

Amed merkezli operasyonu kınayan Sertaç Çelikkaleli “Seçime doğru giderken bu operasyonun seçime yönelik olduğu ortadadır. En yakın zamanda arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz” sözlerini kullandı.

Seçim güvenliği vurgusu

Seçim güvenliğine de değinen Çelikkaleli, “ Dünkü operasyonlardan sonra ülkedeki bütün sandıkların ve tutanakların tehlikede olduğunu görüyoruz artık. Bu yönüyle bütün vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapıyoruz; parti ayrımı yapmaksızın lütfen sadıklara gidip müşahit olun” çağrısında bulundu.

Türkiye’de gazetecilik

Demokratik ülkelerden yasama, yargı ve yürütmenin dışında dördüncü güç olarak basının görüldüğünü ve bunun demokratik bir ülkenin vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye‘de basın özgürlüğünden bahsedilemediğini söyledi. Sınır Tanımayan Gazeteciler’in 2002 raporundan örnek veren Gülistan, “Türkiye 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada. Basın Özgürlüğü Endeksine göre Türkiye’nin önünde Nijerya, Cezayir, Kamboçya var. Yani daha gerisinde olan ülkeler”  ifadelerini kullandı.

‘AKP saldırganlaştı’

Seçime sayılı günler kalırken sandık güvenliğini sağlayacak hukukçuların ve gerçekleri dile getirecek basın emekçilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Koçyiğit, “AKP yeniden elinde hiçbir argüman olmadığı ve topluma sunacak hiçbir şeyi olmadığı için bizim büyük yükselişimiz ve coşkulu kalabalıklarımız karşısında krimimalizasyon ve güvenlikçi politikalar uyguluyor. Bükemediği bileği gözaltına alarak, karalayarak bir seçim kampanyası yürütüyor” değerlendirmesinde bulundu.

QERS

#Yeşil #Sol #Parti #Qers #adayları #gazetecilerle #buluştu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER