Buldan: Zulme dur demenin zamanı geldi

Yeşil Sol Parti’nin Bodrum’da yaptığı halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Onların zulmüne onların baskısına ve ayrımcılığına dur demenin zamanı geldi’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler için halk buluşmalarına devam ediyor. Bu amaçla Muğla’nın Bodrum ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi.
Yalıkavak Pazar Alanı’nda düzenlenen buluşmada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın yanı sıra Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Haluk Koşar yer aldı.

Sandığa gömülecekler

Onlarca araçlık konvoyla buluşma alanına giriş yapan heyet, “Direne direne kazanacağız” sloganları ve halaylar ile karşılandı. Yeşil Sol Parti Muğla İl Eş Sözcülerinin halkı selamlamasının ardından söz alan TÖP PM Üyesi Haluk Koşar, konuşmasına Hikmet Kıvılcımlı’yı anarak başladı. Koşar, “2023 seçimlerinde sandığa gömülecekler. Bu sömürü düzenini al aşağı ettiğimizde kazanacağız. Bizi ilgilendiren bu sömürü düzeninin nasıl sona erdirileceği. Bizi ilgilendiren eşit bir yaşamı nasıl sürdüreceği. Her dilden insanın eşit yurttaşlık temelinde nasıl bir arada yaşayacağıdır” dedi.

7 Haziran’da bir yol açtınız

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur da, halkın direnciyle barajları yıktıklarını belirterek,“7 Haziran’da bir yol açtınız 14 Mayıs’ta başka bir yol açacaksınız. O yolu devam ettireceğiz. Türkiye’yi demokrasiyle buluşturacağız. Onların varlığı bu ülkenin taşına toprağına çökmekle sınırlıdır. Biz taşımızı toprağımızı ama önce dilimizi alacağız. Kürtçe konuşacağız. Onların bölücü olduğunu hep beraber göreceğiz. Kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

Gece gündüz çalışacağız

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, “Muğla’da yaşayan Kürtlerle, demokratlarla, kadınlarla bir araya gelmekten onu duyuyorum. Bu heyecan Hakkari’de de Wan’da da Bitlis’te de Muş’ta da vardı. Yeşil Sol’un rüzgarı batıya da gelmiş. Bu havayı 14 Mayıs tarihine kadar kapı kapı dolaşarak herkesi ikna ederek gece gündüz çalışacağız. Seferberlik ilan edeceğiz. Muğla halkı, Muğla’da yaşayan halkımız gerçek bir temsilciyi mutlaka parlamentoya gönderecek” dedi.

Padişahlık yarattılar

“Onların zulmüne onların baskısına ve ayrımcılığına dur demenin zamanı geldi” diyen Buldan, “21 yıldır bu ülkede padişahlık yarattılar, kendi saraylarını yarattılar. Bizim de onlara karşı 14 Mayıs’ta karşı tek bir oyumuz var. Onları mutlaka göndereceğiz” dedi.

Tarihsel bir buluşma gerçekleştirdik

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da, yürüttükleri mücadelenin ve ortaya konulan siyasi seçeneğin AKP iktidarı karşısında kritik önem arz ettiğini belirterek, “Bu iktidar bizi seçeneksiz bırakmak istedi. HDP’ye dönük her türlü kumpas girişimlerini yaptı ama biz onların karşısında, bütün Osmanlı oyunlarının karşısında Yeşil Sol Parti ile Türkiye’nin tarihsel buluşmasını gerçekleştirdik” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin bir sınav niteliğinde olduğunu aktaran Akın, “İktidar bu sınavdan geçemeyecek” dedi.

MUĞLA

#Buldan #Zulme #dur #demenin #zamanı #geldi

EN SON EKLENENLER