Kadınlar metruk binayı seçim bürosuna dönüştürdü: Değiştirecek gücümüz var

İstanbul’da yapılan seçim çalışmaları kapsamında kadınlar Kartal’da metruk bir binayı Kadın Seçim Bürosu’nu dönüştürdü

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimleri için iddialı kentlerden olan İstanbul’da kapı kapı çalışmalar sürüyor. İstanbul’un 39 ilçesinde 300’e yakın seçim bürosu açılırken, Kartal’da ise 7 seçim bürosu açıldı. Yukarı Mahalle’de açılan kadın seçim bürosu yoğun ilgi gören büroların başında geliyor.

20 kadın geceli gündüzlü çalışıyor

Çalışmalar kapsamında büro arayışına giren kadınlar, buldukları metruk bir binayı çabalarıyla seçim mekanına dönüştürdü. Büroda geceli gündüzlü çalışan yaklaşık 20 kadın, binayı temizledikten sonra sarı, mor ve beyaz renklerine boyayarak, mahallenin en renkli binası haline getirdi. Binanın önünde bulunan yaklaşık 20 metrelik duvara ise, “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” yazıldı.

Kadınların talepleri yer alıyor

Büronun tüm pencerelerine renga renk çiçek saksıları konulurken, içerisi “İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğiz”, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Bedenime dokunma”, “Erkek-devlet şiddetine son vereceğiz”, “6284 nolu yasayı uygula”, “Dünyanın bütün kadınları birleşin” dövizleriyle donatıldı. Büronun sorumlularından Selma Karaman, çalışmalarıyla ilgili “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bu büronun her kademesinde 20 kadın arkadaşımızın ciddi emeği var. Çok renkliyiz, çok sesliyiz. Çalışmalara her gün 20 kişi katılıyoruz. Çalışmaları beraber yürütüyoruz” diye belirtti.

Her kesimden insan geliyor

Büroyla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Karaman, “Özellikle de duvara yazılı olan ‘Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’ yazısı oldukça dikkat çekiyor. Her kesimden insanlar büroya geliyor ve bu bizi oldukça mutlu ediyor. Kadın çalışması sadece bir siyasi partiye ait bir çalışma değildir. Kadının gücünü açığa çıkarıp bunu örgütlülüğe dönüştürmeyi hedefledik, bundan dolayı da büroyu açtık” ifadelerini kullandı.

‘Rahat olun sizdeniz’

Mahalledeki seçim çalışmalarına da değinen Karaman, “Mesela pazarlarda birçok kadın dağıttığımız bildiriyi almıyor ama omzumuza dokunarak ‘Biz sizdeniz, rahat oldun’ diyorlar. Kadınlar olarak 15 Mayıs sabahı mutlu bir tablonun ortaya çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

Haber: Ergin Çağlar / MA

#Kadınlar #metruk #binayı #seçim #bürosuna #dönüştürdü #Değiştirecek #gücümüz #var

EN SON EKLENENLER