Dîlok’un AKP iktidarına ‘Dur’ diyeceği bir seçim olacak

Deprem bölgesi Dîlok’da Yeşil Sol Parti en az 3 vekil hedeflerken Dîloklular, AKP iktidarına ‘artık dur’ diyeceklerini belirtti

Türkiye ve Kurdistan için tarihi öneme sahip seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi partiler çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) dönük kapatma davası nedeniyle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çatısı altında seçimi karşılayan bileşenler dikkat çekiyor. Siyasi partiler arasında en çok kadın aday gösteren Yeşil Sol Parti’nin, mahalle mahalle yürüttüğü çalışmaları oldukça yoğun ilgi görüyor. JINNEWS’ten Gülistan Dursun Dîlok’ta (Antep) seçimin nabzını tuttu.

‘Binlerce kadın katledildi’

Gençliğin, tüm ezilenlerin sesini, talebini Meclis’e taşımak için Dîlok’ta Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı olduğunu söyleyen Aysima Mihriban Mehtap Arslan, 21 yıllık AKP iktidarı sürecinde, Türkiye ve Kurdistan’da artan baskıya dikkat çekti. Kürt ve Türk halkları olarak bu politikaları istemediklerini kaydeden Arslan, gençler olarak kendilerini özgürce ifade etme taleplerine dikkat çekti. AKP iktidarı döneminde binlerce kadının katledildiğini hatırlatan Arslan, “İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiler, 6284’ü uygulamadılar. Erkek-devlet kadın katliamına neden oldu” şeklinde konuştu.

‘Hedefimiz en az 3 vekil’

Yeşil Sol Parti’nin bir çatı partisi olduğunu ve bütün halkları birleştirdiğini dile getiren Arslan, bu birleşik mücadeleyle iktidarı devireceklerinin altını çizdi. Arslan, “İşimiz iktidar devrildikten sonra başlıyor. Ülkeyi toplumsal, sosyolojik ve ekonomik açıdan kalkındırmamız gerekiyor. Antep’te gönül ister ki bütün vekilleri alalım ama en az 3 vekil hedefimiz var” diyerek, Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi çağırısında bulundu.

‘Enkazın altında kalan AKP-MHP iktidarıdır’

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Satiye Ok da AKP iktidarının depremde hezimete uğradığına işaret ederek, “Depremin enkazında kalan halklarımız değildi, AKP-MHP iktidarıydı” dedi. Ok, seçimin halklar açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu seçim kadınların, halkların ve emekçilerin AKP iktidarına artık ‘Dur’ diyeceği bir seçim olacak. Faşist, zorba iktidarı kadınlar olarak durduracağımız ve halklarla eşit, özgür geleceği birlikte inşa edeceğimiz bir süreç. Yoksulluğa, işsizliğe karşı dur demenin de tek yolu, Yeşil Sol etrafında kenetlenme ve seçim çalışmalarına dahil olmaktır” ifadelerini kullandı.

‘Artık korkmayın’

AKP-MHP iktidarına karşı birliği sağlamanın önemini paylaşan Barış Annesi Habat Gengec, “Artık korkmayın, el ele verelim. Gece gündüz demeden çalışalım. 21 yıldır kral gibi tahtında halka zulmediyor. Artık bu zulmü istemiyoruz. Çocuklarımız yıllardır haksız yere cezaevinde, artık bunun bitmesini istiyoruz” dedi.

Mücadele sonucunda kazanımların artacağını vurgulayan Fehime Aslan ise, “24 yıldır Dîlok’ta çalışıyorum ve kazanacağız. Önderliğimizi de, Selahattin Demirtaş’ı da oradan çıkaracağız. Artık bütün halk farkına varsın. Ne zamana kadar bu çileyi çekeceğiz” diye sordu.

‘Kapatsınlar yeni açarız’

“Hiçbir zaman umutsuzluğa yer yok” diyen Fatma Yalçın, Yeşil Sol Parti’ye oy vermenin mecburiyetine dikkat çekti. Kürt partilerine yönelik saldırıları da hatırlatan Fatma Yalçın, “Kürtlerin umudu olan partilerin hepsi kapatıldı ama durmak yok, devam edeceğiz. Kapatsınlar yeni açarız. HDP, Yeşil Sol fark etmez. Umudun partisidir. Biz de umut olarak giriyoruz. Ben bu sefer bir şeylerin değişeceğine inanıyorum. Bir genç olarak sabaha uyandığımda bir kaygımın olmayacağına inanıyorum, inanmak istiyorum. Gençliğin umudu Yeşil Sol. Ve bütün gençliği Yeşil Sol’a davet ediyoruz. Burada kenetlenelim. Çünkü umut burada” şeklinde konuştu.

‘iktidara güvenimiz yok’

“Oyum Yeşil Sol Parti’ye” diyen Semra Koyun, kadın sorunlarına en çok dikkat çeken partinin Yeşil Sol Parti olduğunu söyledi. Koyun, “Kadın haklarını savunan, kadınları dile getiren HDP’den sonra Yeşil Sol Parti oldu. Tamamen kadınları sindirmeye, daha çok geri planda bırakmaya, muhafazakar bir sistemin içine çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum. O anlamda asla şu anki iktidara güvenim, inancım yok. Onların döneminde kadınlarla ilgili hiçbir şey yapılmadı ki. Asla inancım yok” sözlerine yer verdi.

‘Gençler demokrasiyi inşa edecek’

Yaşanan depremlerde iktidarın politikaları sonucu on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Rukiye Yılmaz, “O yüzden benim oyum Yeşil Sol Parti’ye olacak. Demokrasiyi biz gençler inşa edeceğiz. Demokraside kararlıyız. Gençler üzerine oluşan baskı, faşist yaklaşım hiçbir zaman gençleri yıldıramayacak. AKP-MHP iktidarını biz gençler göndereceğiz. Bilindiği üzere ekolojik olarak şu an bitik durumdayız. Yerin üzerindeki ahengin bozukluğunu yaşıyoruz. Bu yüzden ekolojiyi, demokrasiyi inşa ederek daha iyi, verimli sonuçlar alacağız” dedi.

DÎLOK

 

#Dîlokun #AKP #iktidarına #Dur #diyeceği #bir #seçim #olacak

EN SON EKLENENLER