ESP’ye operasyon: Yeşil Sol Parti adayları ve gazeteciler gözaltında

ESP, SKM ve ETHA’ya yönelik İstanbul merkezli bir operasyon düzenlendi. Çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve Yeşil Sol parti milletvekili adayı gözaltına alındı

İstanbul ve Eskişehir merkezli soruşturmalar gerekçe gösterilerek başlatılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) dönük operasyonlarda 8 ilde çok sayıda eve baskın düzenlendi. ETHA editörü Nadiye Gürbüz evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı. Gazeteci Pınar Gayıp hakkında da yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. ESP  Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile çok sayıda ESP’li gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları da var.

Ayrıca Çanakkale Düş Yolcuları Gençlik ve Kültür Evine de polis baskın yaptı.

Dosyada 24 saat avukat kısıtlılığı ve gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: “ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Namoğlu Gürbüz, ESP PM üyesi Uğur Ok, Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, Yeşil Sol Parti İzmir milletvekili adayı Meryem Yıldırım, Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayı Müslüm Koyun, Serdal Işık, Leyla Can, Sadrettin Polat, Selfinaz Göçmen, Hasan Polat, Sinem Çelebi, Kalender Polat, Merve Havalı, Bedran Çoğaltay, Adnan Özcan, Ebrar Uz, F. Deniz Kanpolat, Tuncay Yıldırım Özen.”

HABER MERKEZİ

#ESPye #operasyon #Yeşil #Sol #Parti #adayları #gazeteciler #gözaltında

EN SON EKLENENLER