Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı: Oyumuz Kılıçdaroğlu’na

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oylarını Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceklerini belirtti

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler’de Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Tarafımız demokrasi tarafı

İttifak açıklamasında “Oyumuzu değişim ve normalleşme için Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz” başlıklı açıklamasında, “Türkiye ya mevcut otoriter, keyfi, tek adam rejimiyle büyük bir uçuruma doğru hızla sürüklenecek, ya da değişim, normalleşme ve demokrasi yönünde bir sürece girecek. Bizim tarafımız değişim, normalleşme ve demokrasiden yana olacak” dedi.

Karanlık bir süreç yaşandı

Ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal olarak krizde olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu krizin temel nedeni Kürt meselesinde izlenen inkar, şiddet ve savaş politikasıdır. Kürd meselesinde izlenen inkar ve çatışmacı politika sadece Kürt halkına büyük bedeller ödetmekle kalmamış, Türk halkını da derin bir yoksulluğa, Türkiye’yi otoriter ve karanlık bir ortama sürüklemiştir” denildi.

Yargı bir sopaya dönüştürüldü

Özgür basına yönelik saldırılara da değinilen açıklamada, “Özgür Basın’ın sesi susturulmuş, yargı iktidarın elinde bir sopaya dönüşmüş, toplumsal muhalefet büyük bir baskı altına alınmıştır. Söz konusu keyfi ve antidemokratik uygulamaların sonucunda, seçilen yüzlerce belediye başkanı tutuklanarak yerlerine kayyum atanmış, yüzbinlerce insan KHK ile işinde atılarak açlığa terkedilmiş, binlerce siyasetçi ve aydın düşüncelerinden dolayı tutuklanarak cezalandırılmıştır” denildi.

Kılıçdçaroğlu tek başına Kürt sorununu çözemez

Açıklamada, “Türkiye’nin değişim, normalleşme ve demokrasi yönünde bir sürece girmesi için oyumuzu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kürt meselesini parlamentoda çözeceği yönündeki vaadini önemli buluyoruz” denilen bu kararın nedeni ise şöyle açıklandı: “Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek CHP ya da Millet İttifakı’nı desteklediğimiz anlamına gelmez. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına Kürt meselesi gibi Türkiye’nin temel meselelerini çözemeyeceğini, bu yönde açık ve net bir programının olmadığını biliyoruz. Kürt meselesi, Kürt halkının ulusal demokratik güçleri ile Türkiye demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile çözülecektir. Köklü ve evrensel normlara dayalı bir demokrasi de ancak iki halkın el ele vermesiyle inşa edilecektir.”

Nefes imkanı doğar

Açıklamada son olarak, “Normalleşen bir Türkiye’de Kürt meselesi hemen çözülmez, ancak Kürtler biraz nefes alabilir. Koşulların normalleştiği bir ortamda Kürt meselesini tartışmak görece kolaylaşır, Kürtlerin örgütlenme ve ifade imkanları daha da artabilir. Benzer şekilde normalleşen bir Türkiye’de diğer toplumsal kesimler ve emekçiler seslerini daha çok yükseltebilir, temel sorunların özgürce konuşulması ve diyalogla çözümü için daha elverişli bir zemin doğabilir” denildi.

AMED

#Kürt #Özgürlük #Demokrasi #İttifakı #Oyumuz #Kılıçdaroğluna

EN SON EKLENENLER