Tutuklu gazetecilerden 1 Mayıs mesajı: Özgür günler yakın

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan MA muhabirleri Deniz Nazlım ve Berivan Altan ile JINNEWS muhabiri Habibe Eren 1 Mayıs dolayısıyla gönderdikleri mesajda, ‘Baskı ve zulüm elbet sonsuza dek sürmeyecek, özgür günler mücadelemiz kadar yakınımızda’ dedi

Özgür basına yönelik saldırılar kapsamında 29 Ekim 2022’de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Deniz Nazlım ve Berivan Altan ile JINNEWS muhabiri Habibe Eren, 1 Mayıs dolayısıyla mesaj gönderdi. Gazetecilerin tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş Ankara Temsilciliği’ne gönderdikleri mesajları, sendikanın sanal medya hesabından paylaşıldı.

Gazeteciler mesajlarında geçtiğimiz günlerde tutuklanan MA editörü Abdurahman Gök’ün “’Faşizm yenilecek, yaşasın Özgür Basın” sözünü yineledi.

Büyük kaybedecekler

JINNEWS muhabiri Eren mesajında şunları dile getirdi: “Bizler 1 Mayıs’ı cezaevlerinde karşılıyoruz. Her gün meslektaşlarımızın gözaltına alınması ve tutuklanması haberleri geliyor. Toplumun tüm kesimleri gibi Özgür Basın emekçileri de iktidarın saldırılarından nasibini almaya devam ediyor. Özgür Basını bu tür baskılarla susturacaklarını, diz çöktüreceğini sananlar, büyük yanıldıkları gibi büyük kaybedecekler. Ne sokak ortasında faili meçhul cinayete kurban gidenlerin ne bombardımanlarda katledilenlerin ne Apê Musaların ne Gurbetelli Ersözlerin kalemi yerde kalmadığı gibi, tutuklu gazetecilerin de kaleminin yerde kalmayacağına inancımız tamdır. Ancak insanın ve itirazın olduğu her yerde mücadelenin coşkuyla devam ettiğinden de kuşkumuz yoktur. Bu vesileyle tüm halkların, emekçilerin ve kadınların 1 Mayıs’ını kutluyoruz. Baskı ve zulüm elbet sonsuza dek sürmeyecek, özgür günler mücadelemiz kadar yakınımızda.”

Özgür basın susmayacak

MA muhabiri Berivan Altan ise mesajında şunları dile getirdi: “Son bir haftada onlarca gazeteci arkadaşımız gözaltına alındı, tek faaliyeti hakikati dünyaya duyuran Abdurrahman Gök, Mehmet Şah Oruç, Beritan Canözer, Mikail Barut ve Remzi Akkaya tutuklandı. Korkusunu yenemeyen iktidar, bu kez Özgür Basın emekçileri Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz’ı gözaltına aldı. 90’larda katliamlarla, bombardımanlarla susturulamayan Özgür Basın, bugün gözaltı, tutuklama ve işkencelerle susmayacak. Tüm bu baskılara karşı 1 Mayıs meydanlarını dolduran emekçi halkların ve meslektaşlarımızın sesimiz olacaklarına, Özgür Basının mücadelesini büyüteceklerine inancımız tamdır. Direngenliğimiz ve mücadele azmimiz ile 1 Mayıs’ta da ‘özgür basın susturulamayacak’ diyoruz.”

Bizler de alanda olmak isterdik

MA muhabiri Deniz Nazlım da mesajında şunları belirtti: “Bugün, 1 Mayıs’ta biz tutsak gazeteciler bu coşkulu alanlarda üzerimizde önlüklerimizle hem mesleğimizi yapmak hem de haklarımızı savunmak için kortejlerdeki yerimizi almak isterdik. Ancak gerçekleri karanlıkta bırakmak isteyen AKP iktidarı, son bir haftada onlarca arkadaşımızı gözaltına aldı, 5 arkadaşımız tutuklandı. Her geçen gün cezaevlerindeki tutuklu gazeteci sayısı artsa da o alanda hem gerçeğin peşinde koşan gazeteciler var hem de tutsak gazetecilerin haklarını savunanlar var. Bu yüzden içimiz çok rahat. Alanda toplanan binlerin coşkusunu özgürlük ve demokrasiye vesile olacağına inanıyoruz. Herkese başarılar dilerken, Sincan zindanından selam ve umutlarımızı yüreklerinize gönderiyoruz. Sevgili Abdurrahman Gök’ün söylediği gibi, ‘Faşizm yenilecek, yaşasın Özgür Basın.”

ANKARA

#Tutuklu #gazetecilerden #Mayıs #mesajı #Özgür #günler #yakın

EN SON EKLENENLER