Yeşil Sol Parti Denizli’de mitinge hazırlanıyor: Yetti gari

AKP’nin 20 yıllık iktidarında halkın adalete muhtaç hale getirildiğini belirten Yeşil Sol Partililer, ‘Yetti gari’ diyerek, Denizli halkını 3 Mayıs’ta gerçekleştirilecek mitinge davet etti

Meydan meydan seçim maratonunu sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 29 Nisan’da Aydın ve Muğla’dan coşkulu mitinglerle başlattığı Ege turuna devam ediyor. Yeşil Sol Parti, seçim maratonu kapsamında 3 Mayıs’ta Denizli Merkezefendi’de bulunan Esentepe Newroz alanında büyük miting düzenleyecek.

Mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur katılacak.

Yeşil Sol Parti Denizli İl Örgütü yöneticilerinden Senay Erol Eker, Denizli halkını savaşa karşı 3 Mayıs’ta gerçekleştirilecek mitinge davet ederek, “Savaş önce kadınları vurur. Bunun için 3 Mayıs’ta yapılacak mitingde birlikte olalım. Bu birlikteliği kadınlar ve gençlerle kurmalıyız. Kadın haklarının yok sayıldığını, savaşın en büyük zararını kadınların yaşadığını hatırlayalım. Ekonomik krizin ülkemizde kimleri vurduğunu, sözleşmeleri kimin kaldırıldığını hatırlayalım” dedi.

‘Özgürlük ve eşitlik için’

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Denizli il yöneticisi Dilan İpek de AKP’nin 20 yıllık iktidarının haksızlık, hukuksuzluk ve yolsuzlukla geçtiğini, halkın adalete muhtaç hale getirildiğini ifade ederek, “Geleceksizliğe mahkum ettiler, şiddet kıskacına aldılar. Ancak haklarına sahip çıkan kadınlar, geleceği için mücadele eden gençler olarak buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz. Geleceğimizi kazanmak için mücadelemizi yükseltiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni fesih edenlerden, 6284 Sayılı Kanuna saldırmaya devam edenlerden, LGBTİ+ derneklerini kapatacağını söyleyenlerden hesap sormak için 14 Mayıs’ta sandıklarda olacağız. Halkımızı 3 Mayıs’ta yapacağımız mitinge bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Partisi (ESP) üyesi Tuğçe Ceylan ise kent halkını mitinge davet ederek, şunları söyledi: “Bu seçimde tek adam zihniyetinin 20 yıl boyunca halklara, yoksullara yaşattıklarının hesabını sormak için sefalet düzeninden kurtulmak için 14 Mayıs’ta seçime gideceğiz. Seçimden önce ‘yetti gari’ demek için tüm halkımızı mitinge bekliyoruz.”

Mitinge çağrı yapan Yeşil Sol Parti Denizli Milletvekili adayı Mahide Öztürk, “Demokratik bir Türkiye için, kadın hakları, eşitlik, özgürlük için bütün halklarımızı mitingimize davet ediyoruz” vurgusu yaparken, bir diğer aday Murat Engiz de, “Demokrasiden kardeşlikten ve dostluktan yana olmak isteyen herkesi mitingimize davet ediyoruz. Direne direne kazanacağız, özgür bir ülkeyi hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.

Yeşil Sol Parti Denizli Milletvekili adayı Songül Akkoyun ise şu çağrıda bulundu: “Eşitlik, özgürlük, zafer ve 14 Mayıs’ta başarı kazanmak için tüm halkları 3 Mayıs’ta yapacağımız mitinge çağırıyoruz.”

Kaynak: MA

#Yeşil #Sol #Parti #Denizlide #mitinge #hazırlanıyor #Yetti #gari

EN SON EKLENENLER